Ако бях български гражданин, бих гласувала за този, когото разбирам

...
Ако бях български гражданин, бих гласувала за този, когото разбирам
Коментари Харесай

Митрофанова би гласувала за Костадинов, но отрича той да представлява интересите на Москва

Ако бях български жител, бих гласувала за този, който разбирам - за " не поддържам никого " или Костадин Костадинов (бел. ред. лидерът на " Възраждане " ). Това разгласи съветската посланичка в България Елеонора Митрофанова в изявление за Мартин Карбоски, което е оповестено в неговия видеоблог в " Ютюб ".

" Защо бих постъпила по този начин ли? Защото може би от всички да ги назовем условно опозиционни партии, той най-малкото изразязва пробългарска позиция, което ми харесва. Мисля, че има уравновесен метод във външната политика ", изясни още Митрофанова.

Интервюто е оповестено в сряда - денят, в който в Народното събрание Асен Василев от " Продължаваме промяната " намерено назова " Възраждане " прокремълска партия. Митрофанова обаче пази Костадинов и отхвърля той да съставлява ползите на Москва.

" Не, не бих споделила, че той съставлява съветските ползи в България. Може би - " Русофилите ". Да, несъмнено. Друг е въпросът, че не печелят нищо. Но по принцип това е (Николай) Малинов ", дава отговор Митрофанова.

" А финансирате ли Малинов ", пита Карбовски.

" Не, по какъв начин... Не. Ние от посолството не финансираме никого ", отвръща тя. На няколко пъти в изявлението Митрофанова акцентира, че Русия няма пари сега да заплаща нито на политици, нито на публицисти. 

Руската посланичка прави и къс разбор на политическата обстановка в България. " ГЕРБ е партия, която е била в ръководството задоволително дълго време, има своите мощни страни, по тази причина и вотът за тях не е изненада. Те са познати като управленци, по какъв начин да го кажа- това е змей, само че собствен змей. Политическа партия изгубиха много от позициите си, само че в коалиция с Демократична България получиха положителни проценти, само че те също към този момент са познати лица ", споделя тя. 

Митрофанова показва, че хората желали да дойдат нови лица в политиката и направи забележка на партиите, които приказват, че обичат Русия, а трябвало да обичат България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР