Вторият в България барбекю шампионат ще се проведе от 24

...
Вторият в България барбекю шампионат ще се проведе от 24
Коментари Харесай

За 6-7 часа на 120 градуса свинското става разкошно

Вторият в България барбекю шампионат ще се организира от 24 до 26 май на някогашния стадион „ Юнак “. Освен условия, категории и награди за състезателите (от България, Унгария и Румъния), уредниците за планували и спомагателни тласъци за другите сетива на публиката, като уместно облечени танцьорки, блус (Васко Кръпката с „ Подуене блус бенд “, Камен Кацата, музиканти от Северна Македония), диджеи и тематични питиета.

„ Навремето Колумб дружно с Новия свят е разкрил и новия за тогава метод за подготвяне на месо от „ диваците “ – означи пред БНР-Радио София Васил Златарев, който макар майсторлъка си, избира да се назовава барбекю запалянко. – Има си специфики – за месото, за зеленчуците, за дървесината, с която се опушва, само че най-голямата специфичност при правенето на барбекю е управлението на огъня.

При температура 120 градуса за 6-7 часа свинското става луксозно. “

Той изясни, че участниците в шампионата ще се състезават в няколко категорииза подготвяне на свинско плешка, ребра, пилешко, говеждо, само че ще има и изненада - мистър бокс с 2 типа месо, което авансово не е известно.

Критериите обаче не са изненада: сочност, метод на опушване, навлизане през коричката с подправки, чупливост, усет.

Колкото до качеството на месото: „ Не приказваме за японците, които вършат масаж на кравите и им пускат Моцарт. Но и у нас има задоволително крафт ферми, с екологично отглеждани животни. “

Първенството ще има и състезание за деца - над 6-годишни, с компаньон. А всеки победител ще си тръгне с барбекю (съоръжението, не сготвеното).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР