Ако Борисов спечели местните избори, това е една ситуация, ако

...
Ако Борисов спечели местните избори, това е една ситуация, ако
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Ако ГЕРБ загубят на местните избори, ще има предсрочни

„ Ако Борисов завоюва локалните избори, това е една обстановка, в случай че той ги загуби - е напълно друга обстановка. Затова опозиционните партии вършат всичко допустимо да излязат в оптимално добра форма и да победят.
На локални избори доста рядко има безапелационна победа и предишния път я имаше. Борисов изрично победи. Най-често локалните избори приключват с някакви междинни резултати и всеки споделя че е победил. Но, в случай че има ясна загуба на ръководещите – изгубят десетки градове и регионални центрове, ще възникне обстановка за предварителни избори в страната. Почти несъмнено е “, предвижда той пред БНР.

Документът на Българска социалистическа партия „ Визия за България “, съгласно Райчев „ не е идеален “, тъй като е в начална фаза „ само че е забавен и извънредно значим самичък по себе си “. Според социолога, във „ Визията “ са разисквани прекомерно доста тематики и документът е станал „ прекомерно разлят “, само че централната концепция в него е „ доста добра “ – че страната би трябвало да дефинира няколко предпочитани области за ускорено икономическо развиване. Почти не е наранена тематиката за външната политика. Въпросът с данъчната политика също е решен „ забавно “:

„ Запазва се плоския налог за бизнеса, само че като персонални приходи покачват налозите за по-богатите “.

Според социолога Българска социалистическа партия е изправена и пред опасности с новия документ. „ Първият е да залитне вляво и да покажете България една визия, която е прекомерно лява и българите да кажат: „ А, те, този филм сме го гледали “. Втория риск е да останат в изолираност. Ако програмата наподобява прекомерно лява, те могат да останат без вероятни съдружници “.

Държавните предприятия би трябвало да минат на мениджърска основа, а не да се уголемяват бордовете им – това е основата на визията, разяснява Райчев. Той означи, че „ има наклонност “ към урбанизация на речта на Корнелия Нинова и тази наклонност е рискова:

„ Тези лозунги – дайте да бъдем независими и суверенни звучат доста добре. Искам да ви припомня, че Жан Виденов почина не тъй като беше непочтен човек – той споделяше „ дай да сме независими и суверенни “ и се скара с Русия и Щатите по едно и също време. Казваше и „ дайте да увеличим производството “, без да мисли за пазара. Наистина усили производството, само че това до нищо не докара, с изключение на до опустошение на банки “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР