Ако Бил Гейтс беше президент на Съединените щати в момента,

...
Ако Бил Гейтс беше президент на Съединените щати в момента,
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Ако бях президент на САЩ щях да се боря за „изглаждане на кривата“ на епидемията

Ако Бил Гейтс беше президент на Съединените щати сега, той щеше да даде приоритет на слагането на американските жители под изолираност за да бъде „ изгладена кривата “ на епидемията с COVID-19, написа Си Ен Би Си.

Под термина „ изглаждане “ или „ равнене на кривата “ се схваща ограничение на експоненциалния растеж на заболеваемостта, с цел да се избегне струпване на огромен брой заболели за малко време, защото това може да претрупа здравната система на страната.  

„ Ясното обръщение щеше да бъде, че нямаме различен избор с изключение на да поддържаме тази изолираност за дълъг интервал от време. В случая с Китай това бяха към шест седмици, тъй че ние би трябвало да се подготвим за това и да се оправим добре с карантината “, съобщи съоснователят на Microsoft  в видео връзка с Крис Андерсън е куратор на конференциите на TED.

Според Гейтс, в случай че изолацията е направена добре в народен мащаб, до 20 дни новите случаи на инфектирани ще се трансформират значително, т.е. ще намалеят. Това ще бъде знак, че се върви в вярната посока.

До момента към 179 милиона души в 18 щата, 31 окръга и 13 града са посъветвани да си стоят в къщи, сочи информация Ню Йорк Таймс.

По данни на Университета „ Джон Хопкинс ", трендът на новите регистрирани случаи на болни в Съединени американски щати върви нагоре, до момента в който в Китай и Южна Корея той към този момент се е „ изгладил “.

Коментарите на Гейтс за изолацията идват след изказването на американския президент Доналд Тръмп, който съобщи, че се надява да анулира ограничаващите ограничения против ковид най-късно до 12 април, когато е католическия Великден.

„ Америка скоро още веднъж ще бъде отворена за бизнес, доста по-скоро от тези три или четири месеца, за които някои приказват. “, съобщи Тръмп на брифинг в понеделник. „ Не може да позволим лекарството да стане по-лошо от казуса. Можем да вършим две неща едновременно “, добави той.

Той повтори позицията си и във изявление за Фокс Нюз.

„ Не можете просто да дойдете и да кажете дано затворим Съединените щати, най-голямата и най-успешна страна в света. “, сподели Тръмп, като добави, че последвалата криза също би лишила доста животи.

 Медицински специалисти обаче са на позицията, че е прекомерно рано да се приказва за обновяване на работата на бизнесите и отваряне на учлищата.

„ Очевидно е, че концепциите на Тръмп не са основани на действителността “, съобщи пред Си Ен Би Си доктор Тина Тан, от Обществото по инфекциозни заболявания на Америка (IDSA).

Бил Гейтс също акцентира, че е би трябвало да се даде приоритет на човешкото здраве над парите.

„ Истинска покруса е обстоятелството, че икономическите последствия от тази рецесия ще бъдат доста трагични. Досега не сме виждали нещо сходно “, споделя Гейтс, като добавя, че стопанската система и парите са неща, които да бъдат възобновени, до момента в който връщането на мъртвите към живота е невероятно.

Ето и целия диалог сред съоснователя на Microsoft и Крис Андерсън от TED:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР