Ако България утре влезе в еврозоната, активите на гражданите и

...
Ако България утре влезе в еврозоната, активите на гражданите и
Коментари Харесай

Ако утре влезем в еврозоната, активите на хората се увеличават с 30%: Дянков

Ако България на следващия ден влезе в еврозоната, активите на жителите и компаниите след година, година и три месеца, се усилват с 30%. Кампании срещу еврозоната има във всички страни преди влизането в нея. У нас обаче липсва отзивчива медийна акция за разяснение.

Българска народна банка сега спи по тази тематика, съобщи някогашният финансов министър Симеон Дянков за " Твоят ден " по Нова нюз.

Същият кашкавал, който се продава тук, в Брюксел коства с 15% по-малко. Комисия за защита на конкуренцията може да се намеси, в случай че е нужно, в съответен бранш може да се постави таван на цените.

Има неща, които могат да спомогнат дефицитът и инфлацията да са по-малки, акцентира Дянков.

Според него към този момент не трябва да се дават големи дотации на всички бизнеси. " Те възлизат на 1,3 милиарда на месец, извънредно време е дотациите да се понижат най-малко на половина или да са секторниподчерта Дянков. И изясни, че другите браншове употребяват електрическа енергия по друг метод, дотацията обаче се получава за общите разноски в предишното, а не за размера на ползване. Печалбите на частния бранш у нас през 2022 година приблизително са се удвоили поради дотациите.

Беше добър тактически ход служебният кабинет да изчака с бюджета, тъй като имаше апетити за разходи. До края на този месец и началото на март е време да вкарат нов бюджет, тъй като се вкарват нови фискални политики поради инфлацията. За мен отиваме на избори 2 в 1 през есента, разяснява той.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР