Ако бъде сменен курсът на България за РСМ и членството

...
Ако бъде сменен курсът на България за РСМ и членството
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Референдум за Македония, ако има промяна в позицията на КСНС

Ако бъде заменен курсът на България за РСМ и участието ѝ в Европейски Съюз, стартираме процедурата! С такава позиция излиза българският представител в Екологичен потенциал и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки по отношение на идния Консултативен съвет за национална сигурност в понеделник, 10.01.2022 година, оповестяват от Вътрешна македонска революционна организация.

Повод за безапелационните дейности, които той провежда да бъдат подхванати, са поредност изявления на представители на ръководещото болшинство за активирането на стопански, транспортни и всевъзможни други действия за ефикасното консолидиране на районен съд Македония към европейското семейство. Преди дни даже беше изпратен консултант на министър-председателя Кирил Петков в Скопие, без изясненост какви са параметрите на мандата, който госпожа Весела Чернева има. Никой не даде отговор какви диалози е водила тя и какво е дала обещание. И дано подчертаем, че същата тази госпожа е обществен критик на актуалната, гласувана от Народното събрание на Р България позиция по повод участието на РСМ в Европейски Съюз.

Категоричен съм, че всевъзможни опити да се заобиколи Договорът за добросъседство или наложения мораториум, без съответните дейности от страна на политиците в Скопие, ще бъдат посрещнати от българския народ с ответни дейности, споделя Джамбазки. И още веднъж прикани всички българи, които имат вяра, че Македония не би трябвало да бъде пусната в Европейски Съюз без да извърши поставените от нас условия, да дойдат на 10.01.2022 година (понеделник) пред Президентството по време на КСНС, с цел да покажат, че историята на България не се търгува.

Джамбазки още веднъж обръща внимание и упорства страната ни да изиска от политиците в Скопие няколко съществени неща:

- На първо място да бъдат обезпечени правата на българите от другата страна на границата. Да спрат репресиите и тормозът над тях. Те са наши братя и няма по какъв начин да бъдат изтъргувани против визи, самолетни линии или финансови коридори.

- Категорично би трябвало да се постави завършек на езика на омразата към България.

- Да бъде приета общата ни история до 1944 година и да спрат спекулациите и операциите с нея.

Не е обикновено, не е морално да се повдига тематиката за промяна на позицията в дните на Кървавата Коледа! Това единствено по себе си е знак, че актуалните ръководещи нямат национално съзнание, акцентира още евродепутатът и напомня, че само Вътрешна македонска революционна организация уважи паметта на хилядите убити наши братя и сестри на 6 против 7 януари 1945 година. Тогава са избити кметове, свещеници, учители, елементарни селяни из цяла Македония. Просто тъй като са българи!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР