„Ако бъде приключена сделката за ЧЕЗ, ще е само с

...
„Ако бъде приключена сделката за ЧЕЗ, ще е само с
Коментари Харесай

Владимир Каролев: Лично мнение – сделката с „Инерком” няма да бъде приключена

„ Ако бъде завършена договорката за ЧЕЗ, ще е единствено с „ Инерком”, само че съгласно мен няма да бъде завършена . Това е мое мнение, нямам вътрешна информация”, разяснява в предаването „ Лице в лице” Владимир Каролев.

„ Не знаем дали договорката за ЧЕЗ е корупционна. Но някои неща са явни – не са факт, а се настояват като факт – да вземем за пример, че който и да е притежател може да дефинира цената на тока. Тя са дефинира се от регулатора, и Тръмп да пристигна, КЕВР дефинира цената на тока . Но някак си ми с коства нелогично и невероятно госпожа Върбакова да е притежател на ЧЕЗ”, добави той.

„ Аз не се тормозя кой ще е притежател на активите на ЧЕЗ, а за какво ЧЕЗ си потегля от тук. ЧЕЗ още 2015 година имат корпоративно решение да излизат от балканските страни, т.е. гледат да се продадат доста от дълго време.

Знам от какво се оплакват – че от 2104 година тече някаква инспекция за отнемането на лиценза им и тази инспекция не е завършила. За 14 дни администрацията на Тръмп, да вземем за пример, ще реши какви да са изключенията за митата за алуминия и стоманата, а тук 4 години страната не желае да се произнесе за лиценза на ЧЕЗ... Защото няма съображение за отнемането му”, разяснява Каролев.

„ Тръмп, малко необичайно за политици си извършва предизборните обещания – едното е, че ще се отдръпна от някои интернационалните търговски съглашения. Митата за алуминия и стоманата пък няма да се за всички страни. Вече вървят преговори”, разяснява още той.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР