Акио Тойода се оттегли от поста главен изпълнителен директор на

...
Акио Тойода се оттегли от поста главен изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Акио Тойода се оттегля като шеф на Toyota след 14 години начело на японския автомобилен гигант


Акио Тойода се отдръпна от поста основен изпълнителен шеф на Toyota, защото най-големият производител на коли в света се мъчи да резервира световното водачество, пренасочвайки се към електрически транспортни средства и други революционни технологии, оповестява " Файненшъл таймс ", цитирайки публична информация на японският авто производител.

66-годишният Тойода, който е внук на създателя на компанията и я управлява като президент, което е еквивалентно на основен изпълнителен шеф, от 2009 година насам, ще стане ръководител на борда на шефовете. 

Той ще бъде сменен от Коджи Сато, 30-годишен деец в компанията, който е неин основен бранд шеф и в същото време началник на отдела за колите от висок клас Lexus. Сато ще бъде идващия президент и основен изпълнителен шеф на автомобилния колос, като в същото време ще продължи да извършва ролята си на основен действен шеф на компанията.

53-годишният Сато ще поеме компанията, защото тя е в развой на преразглеждане на тактиката си за електрически транспортни средства. От години Toyota отсрочва широкомащабно стартиране на транспортни средства, които биха се конкурирали с електрическите автомобили на Tesla, както и на одобрени производители като Nissan и Volkswagen и нововъзникващи производители в Китай.

Смяната на върха на Toyota ще влезе в действие от 1-ви април и идва на фона на спекулации, че Акио Тойода евентуално ще бъде назначен за идващия ръководител на политически мощната японска бизнес федерация Keidanren.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР