Академик победи Левски с 89:70 и стана вторият финалист в

...
Академик победи Левски с 89:70 и стана вторият финалист в
Коментари Харесай

Академик би Левски и е на финал за Купа Sesame

Академик победи Левски с 89:70 и стана вторият финалист в шампионата Купа Sesame Пловдив в зала Сила в „ Пловдив “.

Домакините на шампионата започнаха отлично мача и поведоха с 26:17. Левски завоюва втората четвърт 22:20, а на полувремето резултатът беше 46:39 за Академик.

Третата част приключи при 18:15 за пловдивчани, а последната при 25:16 за Академик. Така Академик завоюва с 89:70 и се класира за финала против ЦСКА.

Джералд Лидел стана най-резултатен за Академик с 16 точки, 14 добави Кръстомир Михов, а по 13 прибавиха Джъстин Маккол и Джейлън Минет.

За Левски най-резултатен стана Алан Арнет със 17 точки.

В утрешния ден играят от 16:00ч. за трето място играят Черноморец и Левски, а във финала за трофея се изправят Академик и ЦСКА.

Отзивите след Академик – Левски 89:70 полуфинал Купа Сезам Пловдив

Йордан Янков – старши треньор на Академик

Смятам, че през днешния ден във втората контролна среща за нас и първа пред наша аудитория, успяхме да надградим от мача с Шумен. Също по този начин съумях да разгадавам на Мартин Маринов и Джъстин Маккол, които бяха контузени до този миг. Смятам, че играхме добър баскетбол. Разбира се би трябвало да загатна, че Левски считам, че физически още не са чак толкоз добре и през сезона ще покажат напълно друго лице. Трябва да гледаме нашия баскетбол и това, което вършим ние. На този стадий от подготовката съм удовлетворен, само че несъмнено има доста неща върху, които би трябвало да работим. Смятам, че новите попълнения стартират да се напасват. В продължение на мачовете ще става още по-добре и по-добре. Цел номер 1 пред нас е да пълним залата. Днес още веднъж имахме страхотна атмосфера. Надявам се и на следващия ден да се съберат повече хора и да стане празник за хората. Купа Сезам се провежда на доста високо равнище и се надявам да стане обичайната за пловдивския баскетбол и за в бъдеще.

Николай Маринов – състезател на Академик

Започнахме по-колебливо, само че по-късно набрахме инеркция и поведохме със 17-18 точки. След това на полувремето Левски смъкнаха на 7. Радвам се, че в първия домашен мач за сезона постигнахме победа. Страхотна е публиката и ни поддържаше. Чувствам се доста добре тук. Момчетата доста добре ме одобряват. Надявам се да пълним залата постоянно. Гледах една част от Черноморец – ЦСКА. ЦСКА е доста сериозен тим, макар че имат няколко контузени играчи. Затова са тези контроли да сверим часовниците и се надявам на следващия ден да играем добре.

Димитър Ангелов – старши треньор на Левски

Ние тази седмица занапред се събрахме в този състав. С оглед на играта, която сподели Пловдив играха по-добре от нас и закономерно загубихме. Затова са тези другарски мачове, с цел да поправяме нещата до началото на сезона.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР