Академичният съвет на Тракийски университет с пълно единодушие присъди почетното

...
Академичният съвет на Тракийски университет с пълно единодушие присъди почетното
Коментари Харесай

Проф. д-р Мартин Крамер е новият Доктор Хонорис Кауза на Тракийски университет


Академичният съвет на Тракийски университет с цялостно единогласие присъди почетното звание Доктор Хонорис Кауза на проф. Мартин Крамер – вицепрезидент по изследователската активност и развиване на Justus Liebig University Giessen, Германия. Номинацията на проф. Крамер  бе показана от декана на Ветеринарномедицински факултет (ВМФ), проф. Тодор Стоянчев, по време на тържествено съвещание на съвета на 21 декември 2022 година Високото отличие се присъжда на немския академик за неговото дълготрайно, интензивно и целеустремено  подпомагане активността на Тракийски университет и в частност ВМФ, както и за високи научни достижения с приложение в образованието и образованието на практикуващи ветеринарни лекари  и студенти в България.


-->
В интервала 2006-2022 година със съдействието на проф. Крамер, в клиниките на Ветеринарномедицинския факултет на университета в Гисен са извършени специализации на петима преподаватели на Тракийски университет, проведена е взаимна работа сред студенти на двете просветителни институции, с негова помощ са осъществени визити на немски и български преподаватели по стратегия Еразъм, участия в научни конференции и визити на разменни начала. При последната си аудиенция именитият немски академик се ангажира и с образованието на преподаватели от ВМФ по образна диагностика и 3D принтиране в структурите на Justus Liebig University Giessen. Научните постижения на проф. Крамер включват съавторство на над 201 изявления, предпазени 69 докторски тези под негово управление, той е теоретичен началник на три хабилитации и взе участие в написването на 30 учебника и книги. От 2003 година е професор и началник на клиника „ Хирургия на дребни животни и образна диагностика “. От 2010 до 2021 година – декан на факултета по ветеринарна медицина, от 2021 година - вицепрезидент на Liebig University Giessen, Германия.

Проф. Добри Ярков, Ректор на Тракийски университет връчи персонално на проф. Крамер знаците на купата Доктор Хонорис Кауза – специфична тапия, орден, плакет, роба и церемониална шапка – с думите:

“За мен е наслаждение и чест да отлича проф. Крамер с купата Доктор Хонорис Кауза! Благодарим неговата безрезервност и за всичко, което досега е направил и следва да направи за съдействието ни и за развиването на нашите два университета. Вярвам, че това, което дружно посеем през днешния ден, ще дава плодове за идните генерации десетилетия наред. ”

Проф. Крамер сърдечно благодари за оказаната чест и се обърна към университетския съвет с думите: „ Уважаеми проф. Ярков, уважаеми сътрудници, скъпи другари! За мен е извънредно висока чест да получа най-високото отличие – купата Доктор Хонорис Кауза на Тракийски университет, Стара Загора! Пожелавам всичко най-хубаво и за в бъдеще на дългогодишното съдействие и другарски взаимоотношения сред нашите два университета! Вярвам, че с ясна визия и усилена работа ще продължим да реализираме високите си цели и да утвърждаваме нашите просветителни институции измежду най-уважаваните университети в Европа! ”
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР