Академичната година за първокурсниците, които ще бъдат новите лекари, медицински

...
Академичната година за първокурсниците, които ще бъдат новите лекари, медицински
Коментари Харесай

150 бъдещи лекари и медици влязоха в за първи път в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Академичната година за първокурсниците, които ще бъдат новите лекари, медицински сестри, лекарски асистенти, акушерки и рехабилитатори стартира в Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “.

Приетите студенти тази година са 150, като измежду тях към този момент има и бакалаври със компетентност Здравен мениджмънт.

Ректорът проф. Магдалена Миткова поздрави за избора четвъртия випуск бъдещи лекари и им изясни, че модерната база за образование е основана особено за тях. Обърна внимание на обстоятелството, че огромна част от учебниците към този момент са на електронен притежател, а доста от преподавателите са практикуващи лекари.

Деканът на Медицинския факултет проф. Христо Бозов поздрави новите студенти за издържаните сложни приемни изпити. Пожела им да учат за познания, тъй като в бъдеще всеки пациент ще им довери най-ценното си нещо – здравето.

„ Вашите преподаватели ще ви научат да мислите клинично, тъй като лекуването за всеки пациент е самостоятелно “, сподели проф. Бозов.

Учебната година стартира и за Факултета по публично здраве и здравни грижи, и за Медицинския лицей към университета.

Към бъдещите им студенти проф. Магдалена Миткова се обърна с думите: „ Тези специалности са свързани с изключение на със познания и със съчувствие. Затова поисквам да бъдете и доста милосърдни “.

Водещ на церемонията по откриването на годината беше ръководителят на Катедра „ Здравни грижи “ доцент Галина Терзиева. Едно от посланията й към студентите беше с общи старания да създадат по този начин, че тези специалности да останат хуманни.

Зам.-деканът проф. Евдокия Сотирова описа за базата за образование, която е най-хубавата в България. „ Нашето предпочитание е да останете да живеете и да се развивате професионално тук “, сподели проф. Сотирова.

За да посрещне студентите в Медицинския лицей беше и неговия шеф доцент Антоанета Грозева.

За старта на новата образователна година посетители в Аулата на Медицинския корпус бяха зам.-областният шеф Мария Ценова, шефове на огромните лечебни заведения в Бургас, представители на съсловни организации и др.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР