Акад. Николай Денков Преди минути министър-председателят акад. Николай Денков се обърна

...
Акад. Николай Денков
Преди минути министър-председателят акад. Николай Денков се обърна
Коментари Харесай

Обръщение на премиера акад. Николай Денков

 Акад. Николай Денков
Акад. Николай Денков

Преди минути министър-председателят акад. Николай Денков се обърна към българския народ с послание:

„ Обещанията би трябвало да се съблюдават!
Това е основата на всяко взаимно доверие, както в политиката, по този начин и в живота.

Преди 9 месеца сформирахме държавно управление, което реализира доста. Освен всичко друго, преди 2 дни Европейският съвет даде явен знак, че се движим решително към еврозоната, а възможностите за отваряне до края на годината на сухопътните Шенгенски граници са доста високи.

За да осъществим тези дълготрайни задания, преди 9 месеца се съгласихме с ГЕРБ-СДС, че държавното управление е със период от 18 месеца, до края на 2024 година, като в средата на интервала ще се ротират министър председателите, а министрите ще се сменят единствено по взаимно единодушие.

Аз съблюдавах обещанието си и на 6 март моята оставка беше призната. Преговорите за промени в състава на Министерския съвет демонстрираха, че нямаме взаимно единодушие за промяна на министри. Съгласно ангажимента ни, би трябвало единствено ние с госпожа Габриел да сменим позициите си.

Успоредно с това, в хода на договарянията, изработихме съглашение за промените в правосъдната система, регулаторите и службите. То беше оповестено и сме подготвени да го подпишем.

Обръщам се през днешния ден към управлението на ГЕРБ-СДС и им подсещам за даденото преди 9 месеца заричане. Вместо да хвърлят страната в безпорядък, дано спазят дадената дума – да подпишем съглашението и да гласуваме държавно управление с министър-председател и външен министър Мария Габриел, без да променяме състава на Министерския съвет.

Колеги от ГЕРБ-СДС, Ваше е решението:
Ще се отметнете ли от дадената преди 9 месеца дума?
Ще се откажете ли от съглашението за промени?
Ще хвърлите ли страната още веднъж в следващ цикъл от избори?

Единственото, което се чака от Вас през днешния ден, е да спазите думата си и да осъществим своя дълг към хората и към България. “

Предстои да разберем дали ще има държавно управление или ГЕРБ-ДПС ще „ хвърлят “ страната в нови избори.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР