Air Serbia продаде най-стария в Европа самолет Boeing 737-300. Самолетът,

...
Air Serbia продаде най-стария в Европа самолет Boeing 737-300. Самолетът,
Коментари Харесай

Сърбия продава най-стария Boeing в Европа - ето на кого

Air Serbia продаде най-стария в Европа аероплан Boeing 737-300. Самолетът, който не е в употреба от февруари 2023 година, през уикенда се насочи към новия си притежател в Китай, оповестява порталът EX-YU Aviation News, представен от сръбските медии. Самолетът ще се употребява от локален университет.

Въпросният Boeing беше доставен преди години чисто нов на JAT Yugoslav Airlines, а по-късно беше употребен от Jat Airways и Air Serbia под специфичната чартърна марка на сръбския авиопревозвача Aviolet.

YU-ANI държеше върха като най-стария аероплан от серия Boeing 737-300 в постоянна комерсиална употреба (с изключение на версиите за товарна и военна VIP конфигурация).
 Boeing не се отхвърля от увеличението на производството на 737 Max, макар открития недостатък
Boeing не се отхвърля от увеличението на производството на 737 Max, макар открития недостатък

Акциите на компанията се сринаха след открити проблеми с частите на новите самолети

През ноември 2021 година Air Serbia продаде своите самолети B737-300, регистрирани като YU-ANK, на същия китайски покупател. Единственият останал 737-300, който е партерен от февруари 2020 година, се чака ще бъде изложен в Музея на авиацията в Белград.

Наскоро американският самолетостроителен колос Boeing стартира развой по закривне на дъщерното си сдружение в Беларус - Boeing BLR, написа в своя обява на списанието " Правосъдие в Беларус ". Решението за закриване е взето от притежателите на записаната в Нидерландия компания - поделенията Boeing Europe и Boeing Netherlands. Те откриха дъщерното сдружение в Беларус през 2020 година, като неговите съществени функционалности са да дава отговор за връзката с локалните регулатори и контрагенти.

По данни на услугата за инспекция на контрагентите Kartoteka.by, процесът по закриване на Boeing BLR LLC при данъчните управляващи на Беларус е почнал през март.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР