Аида ПАНИКЯНДа плащаш чужда сметка е като да сърбаш каша,

...
Аида ПАНИКЯНДа плащаш чужда сметка е като да сърбаш каша,
Коментари Харесай

Чужда сметка

Аида ПАНИКЯН

Да плащаш непозната сметка е като да сърбаш каша, забъркана от други. И в двата случая възприятието за неправда е извънредно мощно, а резултатът е, че отнасяш негативи, които не са твои.

В началото на пандемията - април 2020 година, държавното управление на ГЕРБ реши в рецесията да компенсира пенсионерите. И не спря да се хвали за това. Ала комфортно пропусна повече от година да изясни на хората, че 50-те лв. не са пенсия, а краткотрайна добавка, която с приключването на пандемията ще спре. Или май бе следващият остроумен избирателен ход, с който кабинетът на ГЕРБ заложи финансова бомба на идващите? Защото по 50 лв. месечно за два милиона и половина пенсионери е неведнъж по-малко от откраднатите от автомагистралите пари, нали? А и по 50 лв. " на калпак " хем е по-лесно, хем излиза по-евтино на ръководещите, в сравнение с да бъдат преизчислени пенсиите и възобновени справедливостта и доверието в пенсионноосигурителната система.

Днес съдружното държавно управление би трябвало да сърба следващата каша на ГЕРБ. Минали към този момент в съпротива, хората на Бойко Борисов, разчитали 12 години на националната късопаметност, имат наглостта да винят актуалните ръководещи, че " излъгали пенсионерите ". Това е политическо двуличие пар екселанс! При това на гърба на една от най-бедните групи българи.

Забравено ли е към този момент 3-годишното заледяване на пенсиите по време кабинета " Борисов 1 "?

Забравено ли е " ние плащаме увеличените от Тройната коалиция пенсии "?

Забравено ли е, че последното същинско преизчисляване на пенсиите е направено през 2008 година, когато разликата сред " остарели " и " нови " бе понижена?

Да, с годините тази разлика неизбежно още веднъж се усили, само че ръководещите ей така, напук, не желаеха да чуят предложенията на опозицията. Е, може би скоро същото предложение ще чуем от устата на ГЕРБ (така, както обичаха да вършат и в годините на ръководство - крадяха концепциите на опозицията и ги представяха за свои!). Добре е обаче да помним кой какво направи за пенсионерите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР