Агри-тех секторът, в който е позициониран ONDO, привлича интереса на

...
Агри-тех секторът, в който е позициониран ONDO, привлича интереса на
Коментари Харесай

Родна компания за хай-тек земеделие привлече 1 млн. евро


Агри-тех секторът, в който е позициониран ONDO, притегля интереса на вложителите
(снимка: Ondo Solutions)

Българската компания за точно земеделие с потребление на съвременни технологии Ondo Solutions притегли нова инвестиция от 1 млн. евро. Водещ вложител още веднъж е фондът Eleven Ventures, който през предходната година видя капацитета на продукта ONDO и влага в екипа на компанията. Нови вложители са Sofia Angels Ventures, BrightCap,  MFG Invest, HR Capital и Георги Захариев.

Ondo Solutions развива артикул за точно напояване, торовнасяне и климатичен надзор. До момента той е конфигуриран и работи сполучливо в оранжериите и земеделските площи на над 15 фермери в България и Северна Македония, макар усложненията, които миналата година сервира поради ковид-пандемията.

Компанията осъществя сполучливо плануваните си пилотни планове, разви софтуерната си платформа дружно с хардуера, завоюва шест от най-престижните награди в региона на технологиите и нововъведенията в България и в този момент се насочва и към израелския пазар, защото ѝ следва присъединяване в един от най-влиятелните хъбове за земеделие в света – EIT FAN в Хайфа.

„ След първичната ни инвестиция и сполучливото внедряване на продукта на компанията в редица ферми, където се потвърди на процедура успеваемостта на решението на компанията, за нас беше естествена стъпка да поведем като вложител и този спомагателен рунд на финансиране ”, разяснява Иво Симов сътрудник в Eleven Ventures.

ONDO се ръководи от фермерите отдалечено от компютър или мобилно устройство
(снимка: Ondo Solutions)

Новото финансиране ще разреши на компанията да развие партньорската мрежа от систематични интегатори и търговци, да надгради платформата, да ускори продажбите в района и да стъпи на други интернационалните пазари, включително да конкурира цифровите артикули за автоматизирано земеделие в най-развитите европейски пазари – холандския и френския, показа шефът на Илия Йорданов.
още по тематиката
ONDO е артикул за автоматизирано земеделие – пазарен бранш, прочут като „ Future of Food ” или „ Бъдещето на храната ”. Той съставлява смарт система за точно напояване, торовнасяне и климатичен надзор за всички типове култури. Подходящ е за внедряване в оранжерии и открити аграрни площи. Може да се конфигурира както върху съществуващи напоителни системи, по този начин и дружно с чисто нови напоителни и климатични съоръжения.

Платформата ръководи автоматизирано процесите във фермите, тъй че да се реализират оптимални разноски и да се усилват добивите. ONDO се ръководи от фермерите отдалечено от компютър или мобилно устройство.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР