Агенцията по вписванията удари звучен шамар на кмета на Враца

...
Агенцията по вписванията удари звучен шамар на кмета на Враца
Коментари Харесай

Провал на кмета на Враца с предложенията за шефове на „Тролейбусен транспорт“ и Кожното, свикват спешно общинския съвет

Агенцията по вписванията удари гласовит пестник на кмета на Враца Калин Каменов, научи BulNews.bg. Тя е отказала да впише в регистрите си новите шефове на „ Тролейбусен превоз “ и Центъра за кожно-венерически болести. До там се стигна, откакто общинският съвет гласоподава машинално и без да обмисли предложенията на градоначалника.
Припомняме, че на предходната сесия на локалния парламент в края на предишния месец сенаторите утвърдиха на управителните постове да бъдат назначени надлежно Виктория Христова и Иво Николов, препоръчани от Калин Каменов. Нито един от тях обаче няма да седне на шефския стол, поради разнообразни нередности.
Най-голям е гафът на локалната администрация с оферти за началник на Кожното във Враца. Кметът Калин Каменов предложи за краткотраен шеф досегашния счетоводител на здравното заведение. От Агенцията по вписванията обаче са безапелационни, че той не покрива нужните условия за поста и отказали да впишат името му в регистъра.
Такова е решението им и за другото предложение на градоначалника – това за краткотраен шеф на „ Тролейбусен превоз “. Мотивът на институцията е, че в съществуващият към сегашния миг организационен документ като шеф на тролейбусната компания в града под Околчица продължава да попада Чавдар Константинов Николов. За осъществяване на условията на Търговския закон е належащо да се извърши смяна в учредителния акт на „ Тролейбусен транспорт”. Това обаче може да стане единствено след решение на общинския съвет.
По този мотив през днешния ден е свикано изключително съвещание на локалния парламент. На него съветниците би трябвало да анулират контракта от 2007 година и да одобряват организационен акт на тролейбусната компания. На изключителната сесия локалният парламент ще разпореди на шефа на „ Тролейбусен транспорт” да предприеме нужните дейности за регистриране на измененията в Търговския указател при Агенцията по вписванията.
Новите шефове трябваше да извършват краткотрайно управителните длъжности до провеждането на конкурс за избирането на нови шефове, т.е. за период не повече от три месеца. И двамата някогашни шефове - Николай Вълков на „ Тролейбусен превоз “ и доктор Магдалена Петкова на „ Център за кожно-венерически болести “ си подадоха оставките по разнообразни аргументи. Вълков се отхвърли от управителния пост откакто мина през конкурс и го завоюва, само че не бе определен за шеф от общинския съвет. Д-р Петкова се отдръпва, поради законова смяна, с която леглата в лечебното заведение от 10 сега би трябвало да станат 5.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР