Агенцията "Пътна инфраструктура" стартира обществената поръчка за изработване на прединвестиционно

...
Агенцията "Пътна инфраструктура" стартира обществената поръчка за изработване на прединвестиционно
Коментари Харесай

Стартира обществена поръчка за проучване за тунел под Петрохан

Агенцията "Пътна инфраструктура " започва публичната поръчка за разработване на прединвестиционно изследване за трасе по направлението Монтана - София, с тунел под Петрохан, оповестиха от пресцентъра на АПИ.
Целта е бъдещият реализатор да уточни най-малко три разновидността за развиване на ново пътно трасе с тунелно прекосяване под Петрохан. Въз основа на осъщественото изследване би трябвало бъде избран пътният габарит на направлението. Ще бъдат проучени нужните капиталовложения за реализацията на плана, както и разноските за поддържане и годишна прехрана на пътя и пътните уреди след тяхното осъществяване.
След привършване на прединвестиционното изследване следва процедура за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС), въз основата на която ще бъде взето решение за утвърждение на вид за бъдещото трасе.
След влизането в действие на решението по Оценка на въздействието върху околната среда ще се пристъпи към изработването и на абстрактен план по утвърденото трасе.
Индикативната стойност на публичната поръчка е 500 000 лева без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване 180 дни. Критерият за оценка на офертите е "икономически най-изгодна оферта ". Кандидатите могат да подават офертите си до 17:30 ч. на 27 септември 2018 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР