Агенция Пътна инфраструктура предупреждава водачите да подготвят автомобилите си за

...
Агенция Пътна инфраструктура предупреждава водачите да подготвят автомобилите си за
Коментари Харесай

АПИ предупреждава шофьорите, че зимата идва

Агенция " Пътна инфраструктура " предизвестява водачите да приготвят колите си за зимни условия.

Призивът на АПИ е по отношение на предупредителния жълт код за рисково време в Южна България и оранжев сигнален код за северната и югоизточната част на страната. Очаква се през нощта против събота във високите планински елементи в Западна България и Предбалкана дъждът да премине в сняг.

Прогнозите са за обилни количества дъжд и мощен вятър. Очаква се намаляване на температурите. Ще има условия за виелици и заледявания, предизвестяват от АПИ.

Агенцията приканва водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, като съблюдават нужната отдалеченост, да не подхващат внезапни маневри.

Областните пътни ръководства са в подготвеност да подхващат нужните дейности за обработка на настилките във високопланинските региони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места. Целта е превантивните, а по-късно и снегопочистващите действия да стартират оптимално бързо при утежняване на времето, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата.

От АПИ показват, че приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.
 Започна акция
Започна акция " Зима "

Тя ще продължи до 14 декември и е разграничена на три етапа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР