Агенция Пътна инфраструктура“ обяви седем обществени поръчки за избор на

...
Агенция Пътна инфраструктура“ обяви седем обществени поръчки за избор на
Коментари Харесай

До 7 септември е срокът за подаване на офертите в обществените поръчки за поддържане на републиканските пътища за 18 месеца

Агенция „ Пътна инфраструктура “ разгласи седем публични поръчки за избор на реализатори за поддържане на републиканската пътна мрежа в страната за 18 месеца. Те са на обща планирана стойност 849 456 480 лева без Данък добавена стойност. Всяка от публичните поръчки се разпорежда въз основа на стопански най-изгодната оферта с оглед отбрана на обществения запас. Икономически най-изгодната оферта се дефинира въз основа на аршин за възлагане „ най-ниска цена “ според Закон за обществените поръчки. В документите е избран обсегът на вероятните възлагания в границите на зимното, настоящото и превантивното поддържане, както и осъществяването на ремонтно-възстановителни работи при спешни обстановки.

Включено е условие за всеки участник в процедурата, за всяка обособена позиция, да ползва система за запазване на околната среда, сертифицирана според стандарт БДС EN ISO 14001:2015 с обсег, включващ поддържане на пътища.

До 7 септември т. година е срокът за подаване на офертите в публичните поръчки.

Целта на оповестените процедури е във допустимо най-кратък период съгласно законовите разпореждания да бъдат подписани контракти за поддържане на републиканските пътища.

Първата социална поръчка е за поддръжката на републиканските пътища в Югозападен регион. Тя е с 4 обособени позиции за областите Благоевград, Кюстендил, Перник и София. Прогнозна стойност на поръчката е 137 868 800 лева без Данък добавена стойност.

Във втората социална поръчка за поддържането на републиканката пътна мрежа в Северен централен регион. Четирите обособени позиции са за областите Габрово, Разград, Русе, Силистра. Индикативната стойност на поръчката е 79 213 500 лева без Данък добавена стойност.

Третата социална поръчка е за поддържане на републиканските пътища на територията на Северозападен регион, в който са областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч и Плевен. Поръчката е с 5 обособени позиции за обособените области, а планирана стойност е 123 046 520 лева без Данък добавена стойност.

В четвъртата социална поръчка е включено поддържане на републиканските пътища в Североизточен регион. Тя е с 4 обособени позиции: област Варна, област Добрич, област Търговище и област Шумен. Индикативната стойност на поръчката е 94 953 800 лева без Данък добавена стойност.

Петата социална поръчка е за поддържането на републиканските пътища в Югоизточен регион, в който са областите: Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол. Прогнозна стойност на поръчката е 105 497 310 лева без Данък добавена стойност.

В шестата социална поръчка е за поддържането на републиканската пътна мрежа в Южен централен регион, тя е с 5 обособени позиции за областите Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян и за Хасково. Индикативната стойност на поръчката е 141 339 050 лева без Данък добавена стойност.

Седмата социална поръчка е за поддръжката на автомагистралите в страната, Прогнозна стойност на поръчката е 167 537 500 лева без Данък добавена стойност. Шестте обособени позиции са:

Обособена позиция 1 – Автомагистрала „ Хемус “ на територията на областите София и Ловеч;
Обособена позиция 2 – Автомагистрала „ Хемус “ на територията на областите Варна, Шумен и Търговище;
Обособена позиция 3 – Автомагистрала „ Тракия “ на територията на областите София, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас;
Обособена позиция 4 – Автомагистрала „ Марица “ на територията на областите Стара Загора и Хасково;
Обособена позиция 5 – Автомагистрала „ Струма “ от км 0+000 до км 56+170 на територията на областите София, Перник и Кюстендил;
Обособена позиция 6 – Автомагистрала „ Струма “ от км 56+170 до км 166+500 на територията на областите Кюстендил и Благоевград.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР