Агенция пътна инфраструктура и КАТ решиха въпроса с магистралите. Вместо

...
Агенция пътна инфраструктура и КАТ решиха въпроса с магистралите. Вместо
Коментари Харесай

Вместо магистрала в Кресненското дефиле боядисаха пътя с червена боя

Агенция пътна инфраструктура и КАТ взеха решение въпроса с автомагистралите. Вместо тях, там където има трафик, ще се не разрешава изпреварването. Това ще става посредством боядисана в алено дебела тройна линия по средата на пътя.

По този метод от АПИ са решили да понижат злополуките в Кресненското дефиле. Червена багра е заменила бавещото се от съвсем 20 години дотъкмяване на Автомагистрала Струма. От Симитли до Кресна, съвсем 20 км, е неразрешено изпреварването с червено-оранжева непрекъсната линия.

Мудните комплицирани процедури, обжалвания и откритият бойкот на еколозите доведоха до невъзможността на поредност от държавни управления да не могат да решат по какъв начин да се приключи Автомагистрала Струма. Ако страната ни не вземе това решение скоро, то България ще би трябвало да връща 1.6 милиарда евро на Брюксел за издигнатото до в този момент. Защото в случай че до 2027 година не се построи цялата Автомагистрала Струма, страната ни ще връща от бюджета всички пари взети до тук от евровондовете за построените сектори.

Червената багра в Кресненското дефиле е предложение на еколозите в ръководещата коалиция. Те желаят да потвърдят, че по този метод може да се реши казуса с многото произшествия и, че няма потребност през Кресненското дефиле да минава автомагистрала, която щяла да вреди на природата. Умишлено пропущат обстоятелството обаче, че това трасе е измежду най-натоварените прави в България със стотици ранени и десетки починали.

Боята и възбраната за изпреварване няма да понижи злополуките. Това е кратковременна мярка със съмнителна успеваемост, която в допълнение ще изнерви шофиращите. Често се вижда по какъв начин остарял или претрупан камион пъпли с 40 км, а зад него има километри колона. На доста не им устоят нервите и изпреварват, където могат.

Решението с многото произшествия и жертви по пътищата на България е едно. Изграждането на автомагистрали и осъвременяването на пътната мрежа, а не с алена багра, която е намазана, с цел да прикрие казуса.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР