Агенция Пътна инфраструктура“ (АПИ) има готовност да започне наложителният ремонт

...
Агенция Пътна инфраструктура“ (АПИ) има готовност да започне наложителният ремонт
Коментари Харесай

Аврамова обеща ремонт на най-разбития участък на „Тракия“, депутатка от Воля видя половинчата работа

Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) има подготвеност да стартира наложителният ремонт на един от най-компрометираните сектори на автомагистрала „ Тракия “, стана ясно от думите на министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.
Става въпрос за 40-километровата права на автомагистралата от Чирпан до Стара Загора, която от години е набраздена с талази и пропадания по пътното платно и в двете направления , а скоростта на придвижване е лимитирана до 90 км/ч.
По време на днешното си присъединяване в парламентарния надзор министър Аврамова увери, че наесен ремонтните действия най-сетне ще стартират и даже ще бъдат разширени, като в началото ще обзет сектор от 52 км, само че
Стойността е планувана към 89 млн. лв. , като за пътната част ще бъдат към 70 млн. от тях. 15 млн. лв. ще отидат за замяна на мантинели, а други 4 млн. – за промяната на пътните знаци и полагане на хоризонтална маркировка.
„ Дейностите ще започват след 15 септември, с цел да не затрудним в допълнение интензивния авто поток през летния сезон “, изясни ще министър Аврамова и увери, че за задачата е планувана специфична организация на придвижването.
Депутатът от „ Воля “ Боряна Георгиева обаче по никакъв начин не остана удовлетворена от отговора на министъра.


„ Вие Не чух нищо. Остава си по този начин “, съобщи тя от трибуната. „ В България няма нито една автомагистрала, която да действа като такава от единия до другия край “, продължи с рецензиите тя.
Георгиева даже посъветва районния министър да премине през сектора с персоналния си автомобил, с цел да може да „ разбере тежкото и окаяно положение “ на пътната настилка, която основава и заплаха за преминаващите от там.
От своя страна Аврамова отговори, че ремонтът има обезпечено финансиране, само че няма по какъв начин да стартира по едно и също време в двете направления, тъй като би трябвало да бъде обезпечена пропусквателната дарба през този сектор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР