Агент на руските служби неволно разкри, че опозиционният лидер Алексей

...
Агент на руските служби неволно разкри, че опозиционният лидер Алексей
Коментари Харесай

Агент на ФСБ си призна пред Навални, че го е отровил |

Агент на съветските служби несъзнателно разкри, че опозиционният водач Алексей Навални е бил токсичен. Това се случи в телефонен диалог със самия Навални, който се показа за почитан държавен чиновник и изиска доклад за акцията, оповестява " ".

Агентът на Федералната работа за сигурност - Константин Кудрявцев, призна, че Навални е бил токсичен с нервнопаралитичен сътрудник, нанесен върху бельото му. Целта е била 44-годишният опозиционер да бъде погубен и единственото бързата реакция на водача на самолета, в който е бил опозиционерът, и на лекарите, които са му оказали първа помощ, е попречила на това.

Разказаното от сътрудника добавя разкритията от следствие на. Според създателите отравянето на Навални през август е било осъществено от химици и лекари от ФСБ.

Запис на диалога е оповестен на 21 декември в канала на опозиционера в Ютюб със заглавието " Позвъних на своя палач. Той си призна ". В диалога Навални се показва за чиновник на ФСБ и убеждава един от сътрудниците, уличени в присъединяване в покушението - Константин Кудрявцев, да му даде вербален доклад.

Кудрявцев удостоверява, че покушението е било проведено от ФСБ, че задачата му е била опозиционерът да бъде погубен, и че и по-рано са правени опити за убийството му.

" Ако (самолетът) беше летял малко по-дълго и в случай че не го бяха приземили толкоз внезапно и по този начин нататък, може би всичко би минало по друг метод. Тоест, в случай че не беше бързата работа на медиците, парамедиците на пистата и по този начин нататък ", споделя Кудрявцев, който е бил част от интервенцията за разчистване за заличаване на доказателствата за покушението. Разговорът е извършен преди публикуването на журналистическото следствие, в което се появява за пръв път името на Кудрявцев.

" Пациентът на берлинската клиника се употребява от поддръжката на американските спецслужби ", сподели Путин по време на постоянната си годишна конференция. Той разясни, че затова съветските служби са длъжни " да го наглеждат ". " На кого му е притрябвал въобще? Ако желаеха да го убият, щяха да доведат нещата до край ", сподели още Путин. 

" Неволното самопризнание прибавя нови детайлности към това, което към този момент знаем за интервенцията, в това число точния метод, по който, съгласно служителя на ФСБ, Новичок е попаднал в тялото на Навални. Признанието хвърля светлина и върху напъните на съветските секрети служби да унищожат доказателствата след несполучливия опит за ликвидиране на опозиционния деятел ", показват от Белингкат, представени от " Свободна Европа ".

" Доказателствата, показани от нас, са толкоз безапелационни, че даже индивидът, който е поръчал закононарушението - президентът Путин - не можа да го отхвърли и в действителност удостовери, че превъзходната осмица, която ме следи съвсем 4 години, са чиновници на ФСБ ", каза Навални през днешния ден.

По думите му е ясно, че Путин не е могъл да каже пред цялата страна: " Да, подредих на ФСБ да убие моя политически конкурент ". " Затова той още веднъж стартира да приказва нелепости, че няма следствие и всичко това е " заверка на информация от Централно разузнавателно управление на САЩ ", съобщи опозиционерът.

През август 44-годишният Навални припадна в аероплан на път от Томск за Москва, откакто пил чай на летището. Самолетът кацна спешно в сибирския град Омск, в чиято болница го сложиха в кома. Няколко дни, по-късно той бе изместен в Германия след първична опозиция от страна на Русия, която отпадна след намесата на водачите на Франция и Германия Еманюел Макрон и Ангела Меркел.

Малко по-късно екипът на опозиционера заяви за нови разкрития, съгласно които Навални е бил токсичен от нервнопаралитично вещество от вида " Новичок ". Москва отхвърли тези изказвания. Германските заключения бяха доказани от френска и шведска лаборатории.

През септември Навални бе изписан от берлинската болница " Шарите ". В началото на октомври той упрекна съветския президент Владимир Путин, че стои зад отравянето му. Кремъл отхвърля да има общо с опита за ликвидиране на опозиционера.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР