Афишираното от зимата контранастъпление на ВСУ се оказа неочаквано. Върховният

...
Афишираното от зимата контранастъпление на ВСУ се оказа неочаквано. Върховният
Коментари Харесай

Зеленски поиска за мир - без Русия

Афишираното от зимата " контранастъпление " на ВСУ се оказа ненадейно. Върховният главнокомандващ на Украйна ненадейно изиска от своите домакини от Г-7 да проведат мирна среща на високо ниво и да обсъдят неговия " кротичък проект ".

Срещата на Г-7 стартира през днешния ден в Хирошима и има възможност там в действителност да се организира някакво спокойно сборище, само че смисълът му остава неразбираем. Обсъждането на желанията на Киев без Русия е просто празни приказки.

Лидерите на Г-7 могат да вземат всевъзможни решения и да вземат решения, само че това няма да окаже никакво въздействие върху дейностите на Москва. Водещите политици на Запада в такава обстановка ще наподобяват като нашите нещастни емигранти: те също обичат да се събират на някакви срещи, да разискват какво да вършат с Русия, да вземат решения, само че никой не ги слуша и никой няма потребност от техните решения за каквото и да е.

Всъщност изказването на Зеленски е просто зов за помощ. Неговата " странна война " наподобява изцяло изтощи Украйна. Икономиката на страната - в миналото най-богатата република на Съюз на съветските социалистически републики - към този момент не съществува. Вместо това, единствено задължения, които ще бъдат платени генерации по-късно. А в миналото там, изцяло съществено имаха вяра, че откакто се освободят от Москва, ще живеят " като във Франция ".

Каква ти стопанска система! Най-важният запас на страната, нейните жители, е на привършване. Само към 5,5 милиона работоспособни украинци са отпътували в чужбина. Освен това тези жители взеха със себе си подвластни лица - деца и родители. Оказва се, че единствено за година съвсем една трета от цялото довоенно население на страната е “драснало ”. Още няколко милиона отидоха в Русия с песни, отнасяйки градовете и селата си със себе си. И не броим армейските загуби - в Америка се счита, че повече от триста хиляди бойци на ВСУ са починали за последната година.

Това, което се случва през днешния ден с някогашна Украинска ССР, е типичен образец за другарство с Америка. Разбира се, неприятно е да си във омраза с нея, само че да бъдеш другар е просто смъртоносно. И през последните тридесет години американците намерено демонстрираха това пред целия свят.

Донесоха демокрацията в Югославия - страната изчезна от картата на света. Пренесоха я в Ирак, Либия, Афганистан - там царува еднакъв призрачен сън. В същото време съдружници и най-хубави другари на американците бяха на власт там няколко десетилетия, а животът на тези територии е подобен, че и вълк вие.

Това се показва на целия свят като факт, че с изостаналите нации белите господа по никакъв метод не могат да изградят " народна власт ". Всъщност това е единствено опрощение. Американците в никакъв случай не са възнамерявали да построяват каквато и да е народна власт. Да съсипеш, да потопиш страната в безпорядък, да доведеш популацията до такава степен, че да избяга стремително от страната - апелирам!

Напълно несантименталният “Вашингтон Пост ” неотдавна преброи повече от 4,5 милиона „ непреки смъртни случая “ в международен мащаб вследствие на американските нашествия след 11 септември. Обикновени цивилни. Добавете към тях десетки милиони бежанци, разрушени промишлености, мъртви стопански системи – това е същинският резултат от външната политика на Съединени американски щати. Изтривайки страни от лицето на земята, убивайки милиони хора, американците просто поддържаха живота на своята умираща империя.

От Украйна направиха Афганистан, единствено че там действаха по-хитро - излъгаха елита и устроиха прелом през 2014 година Украинците, както е типично за тях, смятаха, че ще могат да изиграят Чичо Сам: ще получат всичко и ще избегнат заличаването. Но не се получи по този начин - прекомерно опитни момчета играха против тях.

В резултат на това Украйна лежи в руини, а нейният топ управител моли притежателите за отмора: той няма с кого да се бие. И отлагането на контранастъплението, и мирният проект, и настояването за мирна среща на високо ниво – всичко е от една и съща опера.

Американските господари на Зеленски обаче няма да го пуснат толкоз елементарно. Според тях Украйна към момента може да бъде употребена, изключително откакто не всички цели в Европа са реализирани.

Тези цели на Вашингтон още през 2015 година, малко след преврата в Киев, бяха обрисувани от политолога Джордж Фридман, създател на известния мозъчен концерн “Стратфор ”. За да запазят своето владичество, сподели той, американците би трябвало незабавно да пресечен връзките сред Германия и Русия.

Този детайл към този момент е приключен. Първо беше разпалването на спора в Украйна, по-късно детонацията на “Северните потоци ”, извиването на ръцете на Германия да достави оръжие на режима в Киев и най-после черешката на тортата - немските танкове в Донбас.

Сега, съгласно проекта на Фридман, американците би трябвало да изградят буферна зона сред Германия и Русия, обединявайки в нея лимитрофни територии, подготвени да водят война против нашата страна. Това е прословутият план “Междуморие ” - американците желаят да обединят в него балтийските страни, Украйна, Молдова и даже Беларус под строгия контрол на поляците.

Европа, съгласно Фридман, е „ обречена да се бори “. И в случай че страните от Стария свят към момента по някакъв метод заобикалят мобилизацията, то новите членове на Европейски Съюз, водени от Полша, към този момент чакат на Източния фронт. А това значи, че източната част на Европа ще повтори ориста на Украйна - американците ще я трансфорат в руини по същия метод.

Много от дълго време, когато американският потребителски пазар беше най-богатият в света, американците в действителност продаваха достъпа до него на своите васали. Оттук и феноменът на бързото развиване на следвоенна Япония, Южна Корея и Федерална Република Германия.

Сега обаче стопанската система в Съединени американски щати е зле и всички Планове “Маршал ” са забравени. Днес американците трансформират своите съдружници и другари в „ украинци “ – опустошени от войната, унизени, раздрани на части територии. Символично е, че срещата на Г-7 се организира в Хирошима. Това е положително увещание за всички страни какво да чакат от Вашингтон.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР