Адвокатите на бившия съветник на американския президент Доналд Тръмп по

...
Адвокатите на бившия съветник на американския президент Доналд Тръмп по
Коментари Харесай

Адвокатите на бивш съветник по националната сигурност на Тръмп поискаха той да не бъде пращан в затвора

Адвокатите на някогашния консултант на американския президент Доналд Тръмп по националната сигурност Майкъл Флин желаеха той да не бъде пращан в пандиза, откакто се е признал за отговорен, че е излъгал ФБР, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Флин е оказал навременна и забележителна помощ на правораздаването при следствието за съветска интервенция в американските избори през 2016 година, написаха юристите в правосъден документ, подаден във Вашингтон.

Той е бил разпитан 19 пъти и е съдействал на екипа на специфичния прокурор Робърт Мълър, проверяващ връзки сред Русия и предизборната акция на Тръмп.

"Уважението на военачалник Флин към закона личи от решението му да поеме отговорност за своите дейности скоро откакто кабинетът на специфичния прокурор се обърна към него и потърси съдействието му ", обявиха юристите, които желаят клиентът им да бъде наказан на пробация и общественополезен труд.
Според тях Флин е посветил своята кариера на родината си и е посочил "истинско разкайване за своята нехарактерна неточност в преценката ".

Пенсионираният военачалник от американската войска се призна за отговорен, че е излъгал ФБР за свои контакти с тогавашния съветски дипломат в Съединени американски щати Сергей Кисляк в преходния интервал преди началото на президентството на Тръмп.

Флин ще стане първият чиновник на Белия дом, осъден в хода на следствието на Мълър.

Кабинетът на специфичния прокурор предложи предходната седмица някогашният консултант по националната сигурност да не бъде пращан в пандиза, защото е оказал огромно подпомагане на следствието. Присъдата му би трябвало да бъде произнесена идната седмица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР