Адвокатът на Васил Божков поиска клиентът му да излезе на

...
Адвокатът на Васил Божков поиска клиентът му да излезе на
Коментари Харесай

Поискаха Черепа да излезе на свобода без никаква мярка или с подписка

Адвокатът на Васил Божков изиска клиентът му да излезе на независимост без никаква мярка или е краен случай с подписка. Сегашната мярка бика принуда по отношение на Черепа. 

" Още от самото ми тръгване аз желаех да се върна в България. Дойдох с ясното схващане че не съм отговорен и да го потвърдя ", сподели пред съда Божков. 

Според отбраната съдът е пренебрегнал обстоятелството, че Божков няма да се крие. Изнасилване не е имало, настояват юристите на Черепа. 

По делото няма акт за екстрадиция, в случай че прокурорите чакат подобен акт, ще го чакат 100 години, сподели юрист Георги Гатев. 

Божков се върнал в България с първия вероятен полет. Не дават отговор на истината изказванията, че не се е прибрал самичък и непринудено. 

Нямало никава заплаха Васил Божков да се крие от правораздаването. 

Задържаният предприемач въобще не бил уведомяван, че е търсен от управляващите.  

Прокурорите бяха безапелационни, че имат огромен обект от доказателства, които демонстрират, че Божков е направил тези закононарушения. Те настияват Черепа да остане зад решетките. 

Божков е в ареста от момента, в който кацна на летище София на 25 август откакто се върна с полет от Дубай. Той бе арестуван по главното дело против него, в което прокуратурата твърди, че е управлявал проведена незаконна група, посредством която е ощетил бюджета с 550 млн. лева, несъбрани от такси за хазартната му активност. 

Решението на съда е дефинитивно и без право на обжалване в идващите месеци, в случай че не се появят нови обстоятелства и условия.

Ден откакто се върна в България, Божков бе арестуван със правосъдно решение след изговаряне на арбитър Христинка Колева от Софийския градски съд (СГС), която одобри, че има задоволително доказателства против Божков, че направил закононарушенията, за които е упрекнат. Тя одобри, че той може да се укрие и по тази причина би трябвало да остане под стража.

Снимка: Агнес Методиева 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР