Адвокатът на близките на Милен Цветков се присъединява към прокуратурата

...
Адвокатът на близките на Милен Цветков се присъединява към прокуратурата
Коментари Харесай

Адвокатът на близките на Милен Цветков: Ще настояваме за затвор от 10 до 20 г. за Кристиан Николов

Адвокатът на околните на Милен Цветков се причислява към прокуратурата с гледище Апелативният съд да се произнесе с по-тежка присъда за Кристиан Николов.

Софийският градски съд постанови 9 години отнемане от независимост за 23-годишния мъж и реши да го осъди за причиняване на гибел по несъобразителност на 4 март. Адв. Менко Менков и държавното обвиняване обаче към този момент стачкуват присъдата и желаят Николов да бъде приет за отговорен в съзнателно причиняване на закононарушение.

„ Трябва да бъде приет за отговорен за съзнателно закононарушение. В кръвта му бяха открити три наркотични и едно успокояващо вещество. Има смисъл да се повдигне такова обвиняване от страна на прокуратурата, тъй като се касае освен за приложимост на няколко опиата, а за брутално нарушение на правилника за придвижване по пътищата - с двойно превишение на скоростта, удар без какъвто и да било опит да се понижи, на червен сигнал на светофара, при спряло МПС на Милен Цветков. Това е съзнателно деяние от страна на подсъдимия, с което той самичък се е сложил в състояние да ръководи МПС, откакто е знаел, че е използвал няколко наркотични субстанции “, разяснява адв. Менко Менков пред Нова ТВ.

„ След като си използвал каквото и да било неразрешено вещество, ръководството на МПС е нелегално. Подсъдимият самичък се е сложил в това състояние, знаейки че е използвал 232 нанограма на милилитър – извънредно огромна доза, призната преди осъществяване на действието. Той подхваща придвижване в централна градска част при интензивно придвижване, при червен сигнал на светофара за колите и при зелен сигнал за пешеходците. Няколко души пешеходци са били на косъм, можеше да има още жертви. Оказа се, че подсъдимият е допускал този незаконен резултат и се е помирявал с него. Било е игра на съветска рулетка “, разяснява юристът на околните на Цветков, който почина точно на Великден през 2020 година

Той твърди, че в практиката си съдът от няколко години издава присъди по обвинявания за несъобразителност, що се отнася до закононарушения на пътя. Менков споделя, че в съответния случай е редно да се търси по-тежко наказване.

В правосъдната зала Кристиан Николов споделяше, че опиатът може да е попаднал в кръвта му посредством паста и чай, който го успокоявал. „ Тези пояснения са приказки от „ 1001 нощ “, дава отговор адв. Менков. „ Експертите бяха безапелационни – кокаинът не може да попадне в кръвта на индивида след инцидентно усвояване с Йегермайстер, паста за зъби или утешителен чай. Може единствено по два метода – венозно, какъвто казусът не е, или той да го е използвал посредством поемане “.

Адвокатът сподели, че Николов в даден стадий ще може да желае предварително освобождение от пандиза, защото му се приспада домашният арест. Ако стартира работа в пандиза – два работни дни се признават за три излежани.

Ако бъде потвърден възможен предумисъл, присъдата се трансформира - от 10 до 20 година за съответното действие.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР