Адвокатът на бившия шеф на Антодопинговата лаборатория на Москва Григорий

...
Адвокатът на бившия шеф на Антодопинговата лаборатория на Москва Григорий
Коментари Харесай

Адвокатът на информатора на УАДА за Русия: Той вярва, че Кремъл ще му бъде враг

Адвокатът на някогашния началник на Антодопинговата лаборатория на Москва Григорий Родченков – Джим Уолдън – разяснява, че клиентът му изпитва боязън за живота си.

Мощен удар от МОК! Без Русия на зимната Олимпиада

Руснаците ще апелират тежкото наказване от МОК

Припомняме, че през 2015 година Родченков избяга от родината си в Съединени американски щати и се трансформира в главен осведомител на УАДА в битката с допинга. Екс шефът влезе в стратегия за предпазени очевидци оттатък океана, потвърждавайки, че има доказателства за огромната политика на Русия.

„ Той (Родченков) има вяра, че отсега нататък Кремъл ще бъде измежду огромните му врагове. Цял живот ще има едно на разум, ще поглежда през рамо и ще се опасява за живота си “, разяснява юристът.

Родченков бе началник на Московската антидопингова лаборатория, като работи с съветските спортисти при подготовката за Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 година и за Зимните Игри в Сочи през 2014 година.

През април 2013 година Родченков е награден с указа на президента Владимир Путин за триумфите на съветските спортисти на конкуренцията под петте преплетени кръга в Лондон. През октомври 2014 година получава и почетна грамота за работата за Сочи.

Няколко месеца по-късно, той е отхвърлен от поста си, след което следва бягството извън океана.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР