Адвокат Николай Хаджигенов, защитник на бившия кмет на район Младост“

...
Адвокат Николай Хаджигенов, защитник на бившия кмет на район Младост“
Коментари Харесай

Адвокат Хаджигенов моли президента да помилва Иванчева

Адвокат Николай Хаджигенов, бранител на някогашния кмет на регион „ Младост “ Десислава Иванчева, е изпратил молба до президента за помилването ѝ. Той разгласи това в изявление за предаването „ Тази заран “ по Би Ти Ви.

Иванчева през вчерашния ден беше отведена от дома си в пандиза в Сливен, откакто стана ясно, че Върховният касационен съд (ВКС) ѝ е дал 6-годишна ефикасна присъда. Решението е дефинитивно.

Делото е за корупция – пожелан и получен рушвет от 75 000 евро. Ефективни присъди са постановени и за другите двама подсъдими – Биляна Петрова получава 5 години затвор, а Петко Дюлгеров – 4 години.

Иванчева и Петрова бяха зрелищно задържани на 17 април 2018 година пред Спортната палата в София. Акцията се ръководеше персонално от Иван Гешев, по това време началник на Специализираната прокуратура. 



Преди година Десислава Иванчева роди наследник. Засега детето остава при нейната майка.

На въпроса дали в молбата за опрощение се базира на това, че тя оставя малко дете Хаджигенов отговори: „ Това, върху което съм подчертал, е правораздаването. Това е част от борбата за правораздаване “. „ В един естествен свят Иванчева щеше да е при вас оня ден (в студиото на bTV), а Борисов в пандиза. Доколкото у нас светът не е естествен, стана противоположното “, разяснява юристът.

Хаджигенов призна, че не знае президентът, който е делегирал това право на вицепрезидента, какъв брой молби за опрощение е почел за последните години. Той посочи, че при опрощение присъдата не се анулира, просто Иванчева няма да лежи в по тази причина.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР