Адвокат Лъчезар Кръстев от Пазарджик, който пое защитата вчера по

...
Адвокат Лъчезар Кръстев от Пазарджик, който пое защитата вчера по
Коментари Харесай

Адвокатът на 18-годишния Никола Райчев се отказа от защитата му

Адвокат Лъчезар Кръстев от Пазарджик, който пое отбраната през вчерашния ден по време на мярката за неотклонение на 18-годишния Никола Райчев, се отхвърли да го пази. Това оповести персонално той в изказване.

„ Моето присъединяване като юрист по случая с убийството на 21-годишния Ангел завърши. Поех ангажимент да се явя в правосъдното съвещание единствено и само, с цел да тръгне делото, защото адвокатската отбрана в такива каузи е наложителна “, споделя Кръстев, написа 24 часа.

По-нататък той изяснява, че „ присъединяване в сходен углавен развой е голямо тестване за всеки участник – арбитър, прокурор, юрист, правосъден заседател, проверяващи служители на реда. Бях изправен пред сериозен честен проблем, само че дългът ми надви. Ангажиран бях като бранител от брата – родителите на момчето изобщо не се появиха нито преди, нито по време на съвещанието, нито по-късно. Това е голяма покруса, в която се погубва освен един, а два живота на младежи. Жалко е, че работата ми като юрист се употребява за политически цели. Адвокатската специалност е тежка и виновна, споделя в умозаключение Лъчезар Кръстев.

Адвокатът е претендент за общински консултант в листата на партия „ Земеделски съюз “-БЗС, ДБГ и е на четвърто място. Най-вероятно е бил посъветван от своите съпартийци да се отдръпна от отбраната на Райчев поради публичния отзив в Пазарджик, който е отрицателен във връзка с фамилията на Никола Райчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР