Адвокат Иван Антонов се свърза с редакцията на ФАКТИ, за

...
Адвокат Иван Антонов се свърза с редакцията на ФАКТИ, за
Коментари Харесай

Адвокат Антонов пред ФАКТИ: Полицай в Самоков иска да вземе имот на мой клиент, пред къщата му взривиха бомба

Адвокат Иван Антонов се свърза с редакцията на ФАКТИ, с цел да опише по какъв начин служител на реда от Самоков желае да придобие парцел на негов клиент. В случая са забъркани и други чиновници на Министерство на вътрешните работи от Самоков. Според юрист Антонов вътрешното ведомство организира също следствие. Ето какво показа юристът пред нас.

- Адвокат Антонов, разкажете по какъв начин и по кое време е зародил проблема за вашия клиент Боян Методиев?
- Боян живее в Самоков на фамилни начала с Любка Борисова и шестгодишния им наследник Моисей. В края на 2018 година продават жилището на Любка и закупуват първи етаж от двуетажна къща в центъра на Самоков, на ул. „ Рилски скиор “ № 12. Докато се нанасят Любка и наети служащи, които оказват помощ и до момента в който Боян е отишъл да купува материали, един от служащите Йордан Стойков се обажда на Боян, че съседът от втория етаж е почнал да се саморазправя с тях и да ги заплашва с огнестрелно оръжие. Любка се е обадила на 112 и е в районното ръководство в Самоков. Боян отива в полицията при Любка, където желаят да подадат тъжба, само че им се отхвърля. Поради това Боян и Любка отиват до Районна прокуратура в Самоков, където Любка да подаде тъжба. Приема ги прокурор Панева. Докато дават сведения, Боян получава телефонно позвъняване от орган на Министерство на вътрешните работи към районно управление (на МВР) Самоков - Георги Морунов, в което му се споделя да излезе от вън, с цел да беседват. Боян излиза извън и Георги Морунов му споделя: „ Беко (прякорът на Боян), не ме интересува по какъв начин си взел този етаж. Този етаж би трябвало да бъде мой! Нали знаеш, че съм неприятен? “, а Боян дава отговор: „ Не се излагай. “ След това се връща при прокурор Панева, която схваща за диалога и дава отговор на Боян, че Любка е закупила парцела и е законен притежател, заради което не е належащо да се тормозят. Разбирайки за жалбата, Георги Морунов стартира да тормози по телефон и персонално Боян и Любка, а най-после Любка отдръпва жалбата. Тази оттеглена тъжба е първата. След нея Боян и Любка са принудени да подадат още голям брой тъжби, които до сегашния миг не са оттегляни.
- Какво следва?
- В началото на 2020 година Георги Морунов стартира да изнудва и заплашва по телефон и персонално Боян да накара Любка да трансферира парцела на Георги Морунов, защото той е бил оправил някакво дело против Боян и в този момент Боян и Любка са му задължени. Малко по-късно Любка е арестувана от органи на Министерство на вътрешните работи за 24 часа, след което Боян се свързва с прокурор Панева и Любка е освободена, само че след два часа. Георги Морунов продължава да причаква на улицата и да се обажда по телефон и да изнудва и заплашва Боян и Любка да трансферират парцела на името на втората жена на Георги Морунов.
- Какво подхваща вашият клиент след това?
- След несполучливите опити за прекачване на парцела, Георги Морунов предлага на Боян 23 000 лв., с цел да му трансферира Любка парцела и дава обещание, че Боян и Любка ще останат да живеят още една година в парцела. След този диалог Боян схваща, че евентуално заканите към него и фамилията му и изнудването няма да бъдат прекратени и стартира да записва телефонните диалози и срещите с Георги Морунов.
- Тези записи предоставени ли са в Министерство на вътрешните работи, тъй като и там тече следствие?
- Въпреки многократните записи Георги Морунов, с изключение на причакванията на улицата и телефонните позвънявания, стартира и да посещава и влиза в парцела, само че без съображение. В едно от визитите си в парцела, макар настояването на Боян и Любка да излезе, Георги Морунов споделя, че желае да види разпределението и документите за благосъстоятелност. В друго от визитите си заплашва и вика на Любка и сина им Моисей, който е бил тогава на 4-5 години. Вероятно по молба на Георги Морунов, негови сътрудници от районно управление (на МВР) Самоков - Димитър Добруджански и Иван Трохаров, също стартират да причакват и заплашват персонално Боян с искане да си отдръпна жалбите. В една от заканите Димитър Добруджански в наличието на различен орган на Министерство на вътрешните работи и майка му се заканва, че Боян и фамилията му ще горят като факли и с ликвидиране, а дни по-късно пред входната врата на Боян избухва бомба, за която е подаден сигнал в районно управление (на МВР) Самоков.
- Това би трябвало да е документирано?
- В една от заканите си Иван Трохаров споделя на Боян, че е по-добре да си отдръпна жалбите против сътрудника му, вместо да се стрелят, защото са от един град. Заплахите от Георги Морунов се правят и пред органи на Министерство на вътрешните работи и правораздаването, като да вземем за пример в хода на формирано произвеждане пред Окръжна прокуратура София област вследствие на една от жалбите, Георги Морунов заплашва Боян пред следователя Даниела Николова. Също по този начин в хода на формирано произвеждане пред районно управление (на МВР) Самоков вследствие на друга от жалбите, Димитър Добруджански заплашва Боян пред шефа на престъпна полиция Терзийски и шефа на районно управление (на МВР) Боровец. Дори и до момента в който кара своето МПС в Самоков и среща Боян, като пешеходец, няколко пъти се пробва да го блъсне. През същата година Боян е атакуван в центъра на Самоков от две незнайни лица, които са му нанесли телесни повреди и са желали да отдръпна жалбата против Георги Морунов.
- Какво се случва със очевидците?
- В хода на следствията от районно управление (на МВР) Самоков и Окръжна прокуратура София Област огромна част от посочените от Боян очевидци са заплашвани да не свидетелстват и са карани да подписват сведения, които не са чели. Голяма част от заканите и изнудванията се реализират и пред сина на Боян и Любка – Моисей. Това, според психична консултация, довежда до посттравматично стресово разстройство, обвързвано със сепарационна уплаха. За всички закани и изнудвания от Боян са подадени разнообразни сигнали и тъжби до Министерство на вътрешните работи, Специализирана наказателна прокуратура, Районна прокуратура гр. Самоков, Окръжна прокуратура София, Омбудсман, медии, администрация на президента, Главния прокурор, Апелативна Специализирана наказателна прокуратура, към които са приложени и аудио и видео записите и фотосите, с които разполага Боян, като доказателства. Тъй като изнудванията и заканите не престават и до сегашния миг, нито едно от следствията не е завършило, Боян се обръща и към медиите с вяра, че заканите и изнудванията ще бъдат прекратени.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР