Адвокат, десен политик, депутат, лидер на ДСБ – през годините

...
Адвокат, десен политик, депутат, лидер на ДСБ – през годините
Коментари Харесай

Радан Кънев за манджите в политиката, грубите неистини и страхливия Бойко

Адвокат, десен политик, народен представител, водач на ДСБ – през годините Радан Кънев е бил представян по доста способи, само че сигурно не и като… кулинарен блогър, почитател и набор на Джейми Оливър. Днешният зам.-председател на „ тъмносините” ще ни покаже по какъв начин готви Чили кон Карне, само че ще си приказваме и за политическите предписания, които у нас все по този начин са с резултат „ гозба с грозде”.

Необходими артикули (за ястието, не за решение на проблемите на България):

500г Говеждо месо

2-3 чушки

1 консерва домати

1 Черен фасул

Кимион

Червен пипер

Черен пипер

2 глави лук

3-4 скилидки чесън

1 пръчка канела

Дафинов лист

Стъпка 1: На слаб огън се поставя зехтин в тенджера и се остава да загрее. Месото и лукът се нарязват на ситно.

-Ако би трябвало да сравните политическите партии от Народното събрание с ядене кое би било то?

Това е доста забавен, багра се, сложен въпрос, само че в случай че би трябвало този съответно парламент сега да го съпоставяме с ядене неизбежно се връщам в новобранския център на казармата във Враца, там имаше, всеки, който е бил, си спомня, едни такива неща, всичко дружно. Една такава яхния, в която не може да схванеш какво има, само че някакъв грах, някакви домати и картофи и вътре вместо месо плуваха едни частите сланина разлигавени, които им викахме медузи. Та доста припомня сегашният парламент на нещо сходно, за жалост.



Стъпка 2: Месото се поставя в тенджера, дружно с чесъна и дафиновия лист.


-Готвенето не е ли като политиката, би трябвало да внимаваш по какъв начин смесваш съставките, като обединенията, би трябвало да внимаваш, с кого се коалираш?

И температурата

-Да внимаваш и по кое време да махнеш яденето то котлона, с цел да не прегори.

В интерес на истината, в случай че вършим подобен паралел, да, в случай че нещо се постави прекомерно рано или прекомерно късно, има огромен риск да не се получат.

Стъпка 3: Разбърквайте месото, с цел да не загори

-Разочарован ли сте от отпита си е политиката?

Човек би трябвало първо да е бил удивен, с цел да се разочарова, а аз знаех доста добре къде влизам. Не е загадка, че имам вяра в политиката като изкуство на компромис и някакъв рационален диалог. Не имам вяра в революциите, даже в обстановки като нашата, която е толкоз закостеняла и вътрешно корумпирана, че наподобява невероятно да се промени по постепенен път.

Аз имам вяра в договарянията и компромисите имам вяра, че демокрацията и революцията са две разнообразни неща. А с цел да има договаряния и взаимни отстъпки би трябвало да има откровени позиции. Аз съм на тази или онази позиция, а когато те са проформа, ще дам един образец, макар че не обичам да встъпвам в тематиката, тъй като съгласно мен е подправена. Този звук около Истанбулската спогодба.



-Плаши ли Ви джендърът?


Не, не ме плаши. Не ме плаши и фамозният израз за нестереотипните функции на пола, който всички схващат като гей бракове или не знам какво, а той значи това, че един мъж може да готви без да е гей. Или че една жена може да бъде министър или ръководител на Народното събрание.

Проблемът с домашното принуждение в България е доста сериозен, само че той не опира да спогодба, а до отношението на полицията и прокуратурата. Като юрист съм имал доста такива случай, главният проблем е безусловно равнодушие на полицията. Най-честият отговор, който чуват дами, които се оплакват, е „ Не ни занимавайте”.

Стъпка 4: Към месото се прибавят лукът и чушките

-През седмицата президентът Росен Плевнелиев Ви упрекна, че сте провалили кандидатурата му за втори мандат. С други думи, сготвихте ли Пленелиев, в действителност?

Аз почитам това, което Росен Плевнелиев направи в президентския си мандат и изключително смелостта да приказва неща, които са непопулярни. Ако нещо го направи неизбираем за втори мандат, това беше тази храброст и нормалната плашливост на характера на Борисов.

За всеки е ясно беше почтено, че шансът Борисов да поддържа, човек, който заема толкоз изрично позиции по съветските тематики, хибридна опасност, спор сред Борисов и НАТО и т.н е най-малък, тъй като Бойко е доста нерешителен човек и който е вътре в политиката го знае.

Така че аз подобавам към Плевнелиев с почитание, в тази ситуация сподели няколко груби лъжи, и избирам да не разясня, тъй като ще излезе че съм враждебно надъхан към него, тъй като не съм.

Стъпка 5: След като зеленчуците поомекнат се прибавят и доматите. Към тях се прибавят счуканият кимион, черен и червен пипер.

-Какво му е на дясното пространство?

След последния неуспех на изборите отделих доста време да намеря за себе си някакъв нешаблонен отговор. Защото този развой на роене на партиите основава едни дребни и обособени, само че правилни на водача си партии, които си измислят даже идеологически другия по сред си. А водачеството в политиката е да водиш хора, които не те харесват. А това нещо в дясно го няма, всеки гледа да не харесва някого, а някой да го харесва него.

Стъпка 6: Накрая се прибавя и бобът, оставя се да ври на слаб огън към 15-20 минути.

-На първи април излиза първата ви книга („ 1 април 2034”)

Започнах да я пиша 2003 година, тя е писана преди 15 години и нещо като насмешливо антиутопичен род, не е мрачна и трагична.



-Казвате, че в нея няма прилики с действителни лица и събития, единствено че какво е ПСП?


Фактически, обединение сред някогашната комунистическа партия и Национална движение „Симеон Втори", която в романа ръководи необезпокоявана към този момент четвърт век цялата страна.

Финална стъпка: След като се сгъсти ястието се сервира в тестени кошнички.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР