Адриан Андреев се наслаждава на една от най-добрите си седмици

...
Адриан Андреев се наслаждава на една от най-добрите си седмици
Коментари Харесай

Силите на Андреев бяха достатъчни за сет срещу Тийм, но до сензация не се стигна

Адриан Андреев се любува на една от най-хубавите си седмици от началото на сезона, откакто победи поредно локалните любимци Максим Жанвие и Юго Грение, класирайки се за четвъртфиналите на Чаланджъра в Рен. Успехът над Грение беше втори успех против представител на топ 100 в кариерата на софиянеца, а премията беше среща с тогавашната трета ракета на света - Доминик Тийм. Българинът не сподели никакви признаци на терзание от именития си конкурент и показва постоянно високо ниво в хода на целия конфликт, но голямата класа на Тийм си пролича в решителните мигове и успеха беше извоювана от него - 3:6 6:4 6:2.

Родният ни гений стартира мача с безапелационно извоювано подаване, като стоеше надалеч по-добре от своя противник на корта и излизаше победител при всички продължителни замени. Тийм пък по традиция стартира на по-бавни обороти, а опитите му за офанзива непроменяемо завършваха с непредизвикани неточности. Всичко това разреши на Андреев да се снабди с опция за пробив и 21-годишният софиянец съумя да пласира форхенд уинър, с който си обезпечи задатък от 3:1 гейма. Оттам насетне младокът сервираше на доста високо равнище и не даде нито един късмет на противника си за рибрейк, затваряйки сета с три следващи аса.

Постепенно някогашният първенец от US Open откри ритъма си, което му разреши да наложи познатия си нападателен жанр и печелившите удари заваляха от неговата ракета. Австриецът завоюва седем поредни точки във втората част и напълно скоро разполагаше с преднина от 3:0. Нашият съотечественик обаче надалеч не се беше отказал и в два следващи сервис гейма на Тийм имаше опция да навакса пасива. В последна сметка упоритостта на по-нискоранкирания състезател беше възнаградена, защото той пласира впечатляващ минаващ удар по късия диагонал и разполагаше със сервис, с цел да изравни при 4:4. Тогава последва нов сериозен напредък в дейностите на любимеца, чиито последици бяха съдбовни за Андреев и не след дълго имахме тъждество в обособените сетове.

В третата част очевидно по-опитният играч имаше физическо преимущество и постоянно се оказваше по-устойчив в разиграванията. Мощта в отиграванията на Тийм взимаше връх, до момента в който интензитетът в играта на Адриан несъмнено спадна и неточностите от негова страна се усилиха. Така се стигна до логически брейк в интерес на някогашния първенец от US Open, който непрестанно повишаваше качеството на своите удари и нямаше проблеми със задачата да докара дуела до сполучлива за себе си развръзка.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР