Adobe пусна днес инструмент с изкуствен интелект, наречен Firefly, който

...
Adobe пусна днес инструмент с изкуствен интелект, наречен Firefly, който
Коментари Харесай

Adobe представи Firefly – генеративен ИИ, който позволява редактиране на изображения чрез текстови подкани

Adobe пусна през днешния ден инструмент с изкуствен интелект, наименуван Firefly, който ще разреши на потребителите да редактират изображения посредством текстови подсказки.

Първият модел на Firefly е фокусиран върху основаването на изображения и текстови резултати. Примерното видео от Adobe включваше проява на продукта за опцията „ Генериране на вариации “, да вземем за пример. Като се маркира детайл в многослойно произведение на изкуството – фар, в демонстрационното видео – Adobe Firefly употребява изкуствен интелект, с цел да генерира разнообразни версии на фара.

В различен образец Adobe демонстрира по какъв начин може да се направи фотография на лятна сцена и да се вкара „ change scene to winter day “ (промени сцената на зимен ден), с цел да се промени изображението без никаква редакция от страна на потребителя.

Освен главното, Firefly на Adobe ще може да „ трансферира “ разнообразни стилове към съществуващи изображения, сходно на Prisma. Въз основа на описанията, предоставени от потребителя, той може също по този начин да ползва стилове или текстури към надписи и шрифтове.

Adobe твърди, че изображенията основани с моделите на Firefly ще съдържат метаданни, указващи, че са отчасти или напълно генерирани от изкуствен интелект. Това е както практическо, по този начин и правно основание. Художници от платформи като ArtStation проведоха митинги, с цел да изразят недоволството си от изображения, генерирани от изкуствен интелект, а Китай неотдавна стана първата страна, която забрани генерираните от изкуствен интелект медии без водни знаци.

С Firefly всеки, който основава наличие – без значение от неговия опит или гений, ще може да употребява личните си думи, с цел да генерира наличие по метода, по който си го показва.

казва Александру Костин, вицепрезидент на Adobe по генеративния ИИ

Новият артикул на Adobe се появява в основен миг както за Adobe, по този начин и за изкуствения разсъдък в по-широк проект. Компанията похарчи 20 милиарда $, с цел да придобие инструмента за планиране Figma през септември, и тогава съобщи, че ще интегрира функционалности от други артикули във Figma.

Adobe съобщи, че Firefly ще бъде пусната първо като частна бета версия.

Инвестициите в изкуствен интелект се форсираха след избухливия дебют на ChatGPT на OpenAI. OpenAI и Stable Diffusion, друга организация за изкуствен интелект, оферират генеративни артикули за изображения с изкуствен интелект.

Новите принадлежности с изкуствен интелект се сблъскват с етични проблеми. При ChatGPT и други сходни артикули тези опасения са свързани със склонността на моделите да „ халюцинират “ правдоподобно звучаща, само че неточна информация.

При технологиите за обработка на изображения, като DALL-E или Stable Diffusion се показва угриженост по отношение на това, че моделите крадат наличие на художници, регенерират го и го показват без самопризнание или позволение от основателя.

Adobe съобщи, че Firefly ще сложи акцент върху даването на основателите на „ благоприятни условия да се възползват от вашите умения и творчество и да защитят работата си “. Компанията към този момент предлага платформи, които не са свързани с изкуствен интелект и които вършат това.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР