Администрацията ще получава и сигнал при рязко завишаване на лимита

...
Администрацията ще получава и сигнал при рязко завишаване на лимита
Коментари Харесай

QR код ще информира потребителя има ли застраховка избраният туроператор

Администрацията ще получава и сигнал при внезапно завишаване на лимита на застраховката от даден туроператор

Специален QR код ще препраща потребителите към Националния туристически указател, с цел да се осведомят за определения от тях туроператор, хотел, заведение за хранене и забавление или планински лидер. Кодът ще се слага на наложителните удостоверения, които всички те би трябвало по закон за имат, с цел да правят активност. При сканирането му той ще препраща туристите към данните на съответния обект в регистъра. По този метод всеки, който пътува ще получава през смарт телефона си нужната информация. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в Клуба-музей на авиацията.

Министър Ангелкова изясни, че посредством кода потребителите ще могат да наблюдават има ли определеният от тях туроператор наложителната по закон застраховка. Това те могат да вършат и сега, само че през уеб страницата на Министерството на туризма, влизайки в Националния туристически указател. В него месец преди приключването на застраховката името на туроператора " светва " в оранжево, а след приключването й- в алено. Това оказва помощ на туристите да се ориентират, когато решат да вършат резервации за почивки, разяснява министърът. Тя посочи още, че администрацията ще получава и сигнал при внезапно завишаване на лимита на застраховката от даден туроператор. По този метод ще осигурим спомагателна отбрана на туристите, тъй като практиката от последните години сподели, че постоянно след внезапно увеличение на лимита, туроператори афишират несъстоятелност.

През предходната година общият брой туристически визити на чужденци у нас е близо 8,9 млн., което е с повече от 1,5 млн. над популацията ни и отчетохме растеж от над 7% по отношение на 2016 г, уточни министър Ангелкова. Резултатите от първия месец на 2018 година са доста положителни, като повече 437 хиляди задгранични туристи са посетили България през януари, 19% е растежът по отношение на същия месец година по-рано. Тя добави, че единствено летище София е обслужило близо 6,5 млн. пасажери и регистрира растеж от 30 на 100.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР