Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) публикува публично

...
Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) публикува публично
Коментари Харесай

Гръдни импланти са свързани с редки форми на рак: доклад

Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA) разгласява обществено предизвестие, че редки типове рак са  свързани с интервенции за слагане на гръдни импланти.

В отчет, оповестен в четвъртък организацията оповестява, че е открила, че някои типове рак като сквамозноклетъчен карцином (SCC) и разнообразни лимфоми са докладвани в тъкан, която се образува към гръдните импланти.

Агенцията отбелязва, че макар че появяването на тези типове рак в капсулата към гръдните импланти е рядка, доставчиците на здравни услуги и хората, които търсят да си създадат такава интервенция, би трябвало да са наясно с рисковете и да рапортуват за всички случаи на рак, открити към импланта.

FDA също по този начин показва, че тези нови типове лимфома са нещо ново, за което организацията е научила неотдавна посредством обзор на гръдни импланти и че това не са същите като авансово докладваните гръдни импланти, свързани с появяването на различен рак – огромен клетъчен лимфом.

Предварителният обзор на оповестената литература разкрива по-малко от 20 случая на сквамозноклетъчен карцином и по-малко от 30 случая на разнообразни типове лимфома в тъканта към гръдния имплант, означи организацията.

В предизвестието се прави уточнението, че не е належащо хората с гръдни импланти да трансформират рутинните си медицински прегледи или да бързат да отстранен имплантите си, само че те би трябвало да са наясно с някои от докладваните признаци и признаци за рак, които включват отичане, болежка, бучки или промени в кожата.

FDA показва, че точната периодичност и рисковите фактори на тези новоотчетени типове рак остават незнайни и че „ това е нововъзникващ въпрос и нашето схващане търпи развиване. “ Доставчиците на здравни грижи и хората с импланти се приканват да рапортуват на организацията всички случаи на SCC, лимфом или всевъзможни други типове рак, открити към гръдния имплант.
Източник: obektivno.bg



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР