Администрацията на САЩ може да започне процес на попълване на

...
Администрацията на САЩ може да започне процес на попълване на
Коментари Харесай

САЩ съобщиха кога ще започнат да попълват стратегическия си резерв от петрол

Администрацията на Съединени американски щати може да стартира развой на попълване на стратегическия петролен запас на страната още през юни. Това заяви министърът на енергетиката на страната Дженифър Гранхолм при чуване в Комисията по енергетика и търговия към Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати.

Тя разяснява, че министерството може да стартира да купува нефт за попълване на запаса през юни, откакто завърши продажбата на 26 милиона барела нефт, авансово утвърдена от законодателите. По думите на Гранхолм в този момент, " точно в този миг Съединени американски щати ще " превключи " и ще се насочи към покупки на нефт ", с цел да попълни запаса. Припомня се, че през март министърът беше скептична по отношение на концепцията да стартира попълване на петролния запас през тази година.

През последните седмици беше регистриран общо взето постоянен спад при цените на петрола на интернационалните пазари, на фона на опасенията за положението на стопанската система на Съединени американски щати. В резултат на което, цената на фючърсите за недопечен нефт марка WTI падна до 70,88 $ за барел през вчерашния ден.

Белият дом даде обещание да стартира попълване на стратегическия запас, когато цената на фючърсите на американския нефт падне до $67-$72 за барел.

Някои интернационалните специалисти считат, че думите (и намеренията) на американския министър на eнергетиката може да са ориентирани да разубедят ОПЕК+ на направи скоро следващото редуциране на добива на нефт, написа ТАСС.
 Страни от ОПЕК+ ненадейно още веднъж свиха добива на нефт - а какво ще става с цената му
Страни от ОПЕК+ ненадейно още веднъж свиха добива на нефт - а какво ще става с цената му

Последствията за Съединени американски щати и Русия от решението
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР