Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп е информирала Конгреса,

...
Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп е информирала Конгреса,
Коментари Харесай

Тръмп няма да налага нови санкции на Русия

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп е уведомила Конгреса, че няма да постанова към този момент нови наказания на Русия, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Държавният департамент на Съединени американски щати счита, че законодателството, което бе признато предходната година, значително възпира продажбите на съветската отбранителна промишленост.

Говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт оцени, че задгранични държавни управления са се отказали от няколко планувани или оповестени покупки на съветско въоръжение на стойност милиарди долари.

Решението идва на фона на продължаващите опасения от критици на президента, че неговата администрация е прекомерно мека по отношение на Русия, отбелязва АП. Разследването на напъните на Москва да повлияе за изборната победа на Тръмп през 2016 година продължава, показва организацията.

Членове на Конгреса - демократи, както и някои републиканци, упорстват администрацията на Тръмп да употребява глобите, с цел да накаже Москва за намесата на последните избори, както и с цел да предотврати бъдеща интервенция в изборите в Съединени американски щати.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР