Администрацията на президента Доналд Тръмп официално извести ООН, че САЩ

...
Администрацията на президента Доналд Тръмп официално извести ООН, че САЩ
Коментари Харесай

САЩ официално обяви оттеглянето си от Парижкото споразумение

Администрацията на президента Доналд Тръмп публично извести Организация на обединените нации, че Съединени американски щати се отдръпват от Парижкото съглашение за климата, написа Агенция Франс Прес.
Тази стъпка поставя началото на едногодишната процедура, която ще изведе Съединени американски щати от контракта, подписан през 2015 година от близо 200 страни.
Така Съединени американски щати, които в исторически проект са най-големият замърсител с парникови газове, ще бъдат единствената страна отвън контрактуваното с доста старания съглашение.
Президентът Тръмп твърди, че напускането на Парижкото съглашение ще даде подтик на петролната и въглищната промишленост в страната.
"Нашият модел е прагматичен и реален. ", написа в Туитър държавния секретар Майк Помпео.
Писмото, което Държавния департамент изпрати на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш започва противоположното преброяване, което ще приключи един ден след идващите избори за президент в Съединени американски щати през ноември 2020 година
От Центъра за биологично многообразие и друго природозащитни организации оповестиха, че Доналд Тръмп ще загуби президентските избори и на негово място ще пристигна президент, който има друга стратегия.
Доналд Тръмп беше заречен още в предизборната си стратегия, че ще изтегли Съединени американски щати от Парижкото съглашение, което съгласно него лимитира Америка, до момента в който разрешава на други огромни замърсители като Китай да покачват излъчванията.
Според разпоредбите на Организация на обединените нации Тръмп беше стеснен от 4 ноември 2019 година официално да извести организацията за напускането на Съединени американски щати.
В първият вероятен ден писмото със съответното известие беше изпратено от Вашингтон.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР