Администрацията на президента Джо Байдън завършва планове да изпрати противовъздушни

...
Администрацията на президента Джо Байдън завършва планове да изпрати противовъздушни
Коментари Харесай

Си Ен Ен: САЩ завършват планове да пратят ракети Пейтриът на Украйна

Администрацията на президента Джо Байдън приключва проекти да изпрати противовъздушни ракетни системи " Пейтриът " на Украйна. Те могат да бъдат оповестени още тази седмица. Това оповестява Си Ен Ен, базирайки се на три източника, поискали анонимност.

Планът на Пентагона към момента се нуждае от утвърждението на министъра на защитата Лойд Остин, преди да бъде изпратен за автограф на Байдън. Трите публични лица са споделили, че се чака утвърждение.

" Пейтриът " са най-модерните американски зенитни системи, които са ефикасни срещу балистични и крилати ракети, с каквито Русия унищожава украинската инфраструктура.

Не е ясно какъв брой установки ще бъдат изпратени, показва малкия екран. Тя показва, че типичната батарея " Пейтриът " включва радар, компютри, електрогенератори, контролна станция и до осем установки, всяка - с по четири подготвени за изстрелване ракети.

След като проектите бъдат финализирани, ракетите могат бързо да бъдат доставени, а украинските военни ще бъдат подготвени да работят с тях в Германия. 

Украйна желае системата от месеци, само че логистичните провокации за нейното снабдяване и употреба са големи. Въпреки тези спънки, „ действителността на това, което се случва на място “ е предиздвикала администрацията да вземе решението, е споделил почитан чиновник на администрацията пред Си Ен Ен, отбелязвайки продължаващите интензивни съветски ракетни обстрели.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР