Администрацията на президента Джо Байдън представи в сряда нова стратегия

...
Администрацията на президента Джо Байдън представи в сряда нова стратегия
Коментари Харесай

САЩ представиха стратегия за "отговорно използване на Космоса"

Администрацията на президента Джо Байдън показа в сряда нова тактика за отговорно гражданско, комерсиално и обвързвано с националната сигурност потребление на Космоса на фона на възходящите търговски ползи и опасения по отношение на китайската и съветската конкуренция, заяви " Ройтерс ".

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис, която би трябвало да свика учредително съвещание на Националния галактически съвет, възнамерява да изиска от членовете на държавния орган " да ускорят, разширят и разработят правила и правила за отговорно държание в Космоса ", заяви Белият дом.

" Ние сме на прага на исторически промени в достъпа до и потреблението на Космоса - промени, които имат капацитета да донесат изгодите от Космоса на повече хора и общности от всеки път ", съобщи администрацията в отчет, очертаващ нейните галактически цели.

Встъпителното съвещание на съвета ще се състои в миг, когато Вашингтон се тревожи от възходящата интензивност в областта на сигурността на главните си противници в Космоса. Тестването на хиперзвукови оръжия в Китай тази година ускори вероятността от конкуренция във въоръжаването с орбитални системи, които биха могли да избегнат актуалната противоракетна защита.

Администрацията също по този начин осъди тестването от Русия на противосателитно оръжие предишния месец, което съгласно Съединени американски щати е пръснало парчета и заплашва Международната галактическа станция (МКС).

Междувременно все по-голям брой компании, в това число SpaceX, Blue Origin и Virgin Galactic, се стремят да стартират нова епоха на частни търговски галактически полети след години, в които частни компании работеха за нови ракети дружно с НАСА.

Президентът Джо Байдън също ще подпише декрет за прибавяне на ръководителите на министерствата на образованието, труда, земеделието и вътрешните работи, както и неговия народен консултант по климата към Националния съвет по Космоса, заяви Белият дом.

Администрацията също по този начин желае работата на групата да усили данните за така наречен галактически климат и да ускори научните старания, които биха могли да подкрепят основаването на работни места и конкурентоспособността на Съединени американски щати, се споделя в изказване.

Националният галактически съвет е обособен от военната конструкция към галактическите сили на Съединени американски щати, основани при някогашния президент Доналд Тръмп.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР