Администрацията на президента Джо Байдън обявява нови санкции срещу Русия,

...
Администрацията на президента Джо Байдън обявява нови санкции срещу Русия,
Коментари Харесай

Вашингтон налага нови санкции срещу руския износ на петрол

Администрацията на президента Джо Байдън афишира нови наказания против Русия, ориентирани съответно към нейния експорт на нефт, предава БНР. Санкциите са факт след многочислени информации, че съветският недопечен нефт се продава със забележителна награда над наложения от Г-7 ценови тавана от 60 $ за барел.

CNN заяви, само че без да навлиза в детайлности, че задачата на новия набор от наказания ще бъде по този начин нареченият " нереален флот " от танкери, пренасящи съветски недопечен нефт по света. Според информацията тези наказания са били подготвяни от няколко месеца.

Ограничението от 60 $ за барел принуди Русия да влага в " нереален флот " от остарели танкери, уязвими към течове и петролни разливи, и да се обърне към купувачи в Китай и Индия, които са на хиляди километри по-отдалечени от обичайните консуматори в Европа.

Служител на Министерството на финансите на Съединени американски щати сподели пред организация Ройтерс, че ограничаването принуждава Русия да заплаща към 36 $ за барел за тези незападни морски услуги, а това са разноски, които отиват за " танкери, а не за танкове ", намалявайки приходите на Москва, които тя употребява във войната в Украйна.

Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласи в четвъртък, че постанова наказания на две организации за неспазване на ценовия таван на съветския нефт. Базираната в Обединените арабски емирства компания Lumber Marine SA и основаната в Турция Ice Pearl Navigation Corp. са упрекнати, че употребяват основани в Съединени американски щати снабдители на услуги, до момента в който придвижват съветски недопечен нефт над тавана на цените.

Санкциите против основаната в Турция Ice Pearl Navigation SA, притежател на Yasa Golden Bosphorus, са факт, защото съгласно Министерството на финансите компанията е транспортирала съветски недопечен нефт на цена над 80 $ за барел след влизането на тавана в действие през декември предходната година.

Наложени са и наказания на основаната в ОАЕ компания Lumber Marine SA, притежател на SCF Primoyre, която съгласно Министерството на финансите транспортира съветски недопечен нефт на цена над 75 $ за барел.

И двата танкера, които са посещавали пристанища в Русия, са употребявали основани в Съединени американски щати снабдители на услуги, до момента в който транспортират петрола с съветски генезис, уточни Министерството на финансите, като добави, че двата кораба на фирмите, употребявани за превозване на нефт, са избрани като блокирана благосъстоятелност.

В края на предходната година страните от Г-7 и Европейският съюз се споразумяха да наложат таван на съветския нефт на 60 $ за барел, превозен с кораби, регистрирани на Запад и застраховани от западни застрахователи. Въпреки това от пролетта има известия, че съветският недопечен нефт се продава над този таван.

С последното повишаване на цените на петрола на международните пазари обаче разликата сред ценовия таван и действителната цена, на която Русия продаваше нефт и горива, се разшири доста, което кара Вашингтон да предприеме спомагателни ограничения след месеци на уверения, че таванът работи за ограничение на съветските доходи от експортен нефт.

Последните данни за съветския недопечен нефт са, че барел " Уралс " (Urals) се е продавал за 85 $ за барел през септември, като към сегашния миг цента е понижен леко до 80-75 $ за барел, само че към момента остава много над наложения от Г-7 таван.

В последна сметка министърът на финансите Джанет Йелън беше принудена да признае, че ограничаването не е толкоз дейно, колкото се очакваше, обещавайки да усъвършенства използването на глобите. " Разглеждаме използването доста деликатно и желаеме да се уверим, че участниците на пазара са наясно, че ние одобряваме тази горна граница на цените съществено ", сподели Йелън седмица, представен от Washington Examiner.

Тя не навлезе в детайлности за това по какъв начин това правоприлагане ще бъде усъвършенствано, само че хипотетичните доходи от съветски нефт са спаднали внезапно през последните 10 месеца с помощта на тавана на цените.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР