Администрацията на Доналд Тръмп се кани да обяви иранската Революционна

...
Администрацията на Доналд Тръмп се кани да обяви иранската Революционна
Коментари Харесай

Тръмп ще обяви иранската Революционна гвардия за терористична групировка

Администрацията на Доналд Тръмп се кани да разгласи иранската Революционна армия за терористична формация. Подобно деяние ще бъде първият оът в историята на Съединени американски щати, в който страната ще дефинира публично звено на въоръжените сили на друга страна за терористична организация, написа " Гардиън ".

Стъпката е част от акцията на Вашингтон за " оптимален напън " против Иран, който включва и тежки стопански наказания. Според специалисти, не е ясно до каква степен ще се промени обстановката за иранските военни, откакто бъдат оповестени за терористи, защото и сега те са мощно глобени поради това, че Съединени американски щати към този момент ги е оповестил за спонсори на тероризма.
 Иранците са смазани от глобите на Съединени американски щати  Тръмп заплаши Европейски Съюз: Който прави бизнес с Иран, няма да търгува със Съединени американски щати
Специалисти обаче не са сигурни, че сходно решение е законно, защото за терористични могат да бъдат оповестени недържавни структури. Действието обаче се чака да има стопански последици, като откаже още повече компании да търгуват с Иран.

Революционната армия управлява огромна част от стопанската система на страната (според Белия дом 50%).

" Това е знак, че Щатите са  подготвени да ескалират своята политика на " оптимален напън ", само че без да имат ясна концепция какво желаят да реализират. Има комплициране на дейностите и желанията. Администрацията вижда нанасянето на вреди като победа, само че нещата не работят по този метод. Революционната армия постоянно се е развивала напрегнат ", разяснява Ариан Табатабай от мозъчния концерн " Ранд ".

Американски висши военни са обезпокоени от решението, предава " Уолстрийт джърнъл ", смятайки, че то може да провокира ответна реакция против техни военни в района.

Според специалисти, е допустимо Техеран на собствен ред да разгласи американската войска като терористична организация, само че надали ще се стигне до пряк боен конфликт.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР