Администрацията на американския президент Доналд Тръмп се готви да разшири

...
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп се готви да разшири
Коментари Харесай

Блумбърг: САЩ може да включат Русия в списъка на страните, манипулиращи своите валути

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп се готви да разшири листата на страните, които Вашингтон подозира в манипулиране на националните си валути. Това заяви в четвъртък Bloomberg, цитирайки свои неназовани източници. Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласява този отчет два пъти годишно, който включва и страните, обвинени в манипулиране на националните валути. Според събеседниците на организацията, в най-близкия отчет, който ще бъде оповестен този месец, броят на тези страни ще бъде към 20.

В последния отчет те бяха съвсем два пъти по-малко - едвам 12. Разширяването на листата се дължи на обстоятелството, че Министерството на финансите на Съединени американски щати е трансформирало един от критериите, които засягат включването на една или друга страна в този лист. В момента Съединени американски щати следят интервенциите с националните валути на страните - най-големите търговски сътрудници на Съединени американски щати, както и на Швейцария.

Bloomberg отбелязва, че Виетнам, Индонезия, Ирландия, Малайзия, Русия и Тайланд, които имат огромен търговски остатък в търговията със Съединени американски щати, могат да бъдат включени в разширения лист. Очаква се Индия и Южна Корея пък да бъдат изключени от него.

Преди това Тръмп упрекна Европейски Съюз, Китай и Русия в манипулиране на валутния курс на техните валути.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР