Администрацията на американския президент Джо Байдън е предупредила турските компании

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън е предупредила турските компании
Коментари Харесай

САЩ предупреди Турция: Не търгувайте с руски лица и компании, които са обект на санкции

Администрацията на американския президент Джо Байдън е предизвестила турските компании да не търгуват с съветски физически лица и компании, които са обект на наказания, наложени от Запада, оповестява турският в. " Джумхуриет ".

Според обява на в. " Уолстрийт джърнъл ", на която се базира турското издание, заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати Уоли Адейемо е изпратил на 22 август писмо до Американската комерсиална палата в Турция, в което се насочат предизвестия против вероятно съдействие на турски компании с съветски компании.

В писмото се показва, че съдействието на турски компании с руснаци, които са обект на наказания, може да докара до налагането на наказания и на тях самите от страна на Съединени американски щати.

Писмото е било изпратено и на Дружеството на турските индустриалци и предприемачи (ТЮСИАД), е показал пред " Уолстрийт джърнъл " източник, осведомен с тематиката.

В писмото на Адейемо се показва, че " тези, които дават материална поддръжка на лица или организации от листата със наказания на Съединени американски щати, са изложени на риск от наказания от страна на Съединени американски щати ". 

" Турските банки са във съвместен контакт с съветските банки, на които са наложени наказания, и не могат да поддържат същите връзки с американските банки ", се споделя още в писмото.

Турското министерството на финансите и държавната хазна заяви по-рано за телефонен диалог сред заместник-министъра на финансите на Турция Юнус Елиташ и сътрудника му от Съединени американски щати Уоли Адейемо, в който Анкара е дала уверения на американската страна, че няма да разреши на никое лице или институция да нарушат глобите, наложени на Русия по отношение на нашествието в Украйна, заяви " Хюриет дейли нюз ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР