Административният съд във Велико Търново отряза мераците на затворника Георги

...
Административният съд във Велико Търново отряза мераците на затворника Георги
Коментари Харесай

Търновски съд оряза мераците на пандизчията Георги Вълев срещу бургаски съдия

Административният съд във Велико Търново отряза мераците на пандизчията Георги Вълев да завоюва 7800 лева от страната по дело против арбитър от Бургас, който не му махнал белезниците. Делото е митарствало в разнообразни съдилища и след това е препратено в остарялата столица.

На 23 април съдиите обаче са отказали на наказания до живот, а определението не предстои на обжалване. Делото е било завeдено против Висшия правосъден съвет по ЗОДОВ, тъй като съветът назначавал съдиите и носел отговорност за техните действия, които вероятно не отговаряли на етичния им кодекс, написа " Борба ".

Делото първо е било в Административен съд Ловеч, където Вълев е направил претенции за освобождение от държавна такса, за събиране на доказателства и за назначение на длъжностен бранител, които са оставени без почитание. Във В. Търново пък настояванията на пандизчията изобщо не са били почетени, а молбата му е оповестена за неприемлива, тъй като такова дело трябвало да се гледа в… Ловеч. Там пък към този момент са му отказали един път.

Сега единствено Върховният административен съд може да каже къде вероятно Вълев ще започва следващото си дело против страната, този път на прицел е арбитър от Бургас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР