Административният ръководител на Окръжна прокуратура-Шумен Маргарита Георгиева посети пострадали от

...
Административният ръководител на Окръжна прокуратура-Шумен Маргарита Георгиева посети пострадали от
Коментари Харесай

Прокуратура и полиция при битите в село Велино пенсионери, нападнати за 20 лв.

Административният началник на Окръжна прокуратура-Шумен Маргарита Георгиева посети потърпевши от обир възрастни хора в село Велино, който бе оголен за часове, оповестиха от прокуратурата.

Нападението, по което ОП-Шумен организира досъдебно произвеждане, е осъществено на 13.01.2021 година На място бе и шефът на ОДМВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим.

Малко преди 3 ч през нощта причинителите разрушили вратите на къща, в която живеели трудноподвижна жена на 92 година и мъж на 61 година, който се грижил за нея. Те почнали да удрят мъжа, искайки му пари. След това отишли в стаята, в която лежала дамата, нанесли й удари по лицето и поискали всичките й пари. Извършителите си тръгнали от къщата с открити 20 лева и кутия цигари.

Сигналът за осъщественото закононарушение е бил подаден в ОДМВР-Шумен в 03.45 часа от близки на потърпевшите.



Снимка: Министерство на вътрешните работи

В резултат на бързите дейности на криминалистите от МВР-Шумен и прокуратурата закононарушението е разкрито още в обедните часове на същия ден. „ Двама от причинителите, за които има доказателства, че са направили действието, са работили в изискванията на рисков рецидив”, изясни окръжният прокурор Маргарита Георгиева.

Привлечени към наказателна отговорност за обир са три лица. С прокурорско разпореждане те са арестувани за 72 часа до завеждането им в съда.

Окръжна прокуратура-Шумен ще направи искане за установяване на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ и за тримата обвинени, защото има данни, че същите могат да извършат и други закононарушения и да се укрият.

Борбата с битовата престъпност е приоритет в работата на Окръжна прокуратура – Шумен, изключително във връзка с тежките похищения против възрастни хора, включително и живеещите в дребните обитаеми места, напомнят от прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР