Административни процедури забавят екстрадирането от Турция в Северна Македония на

...
Административни процедури забавят екстрадирането от Турция в Северна Македония на
Коментари Харесай

Заподозреният за двойно убийство Палевски още не е екстрадиран от Турция

Административни процедури забавят изгонването от Турция в Северна Македония на Любчо Палевски, упрекнат за убийството на 14-годишата Ваня и мъж на 74 години.

Според проверяващите нападението против детето е поръчано от бащата, който е дал информация на похитителите, когато момичето е излязло от у дома, с цел да иде на учебно заведение. Целта на отвличането е била изнудване за пари от майката, която е разведена със брачна половинка си, съобщи 24 часа.бг.

Вероятно похитителите са изпаднали в суматоха, че са следени и са решили да убият момичето. 14-годишното дете е убито с револвер и заровено. Прокуратурата в Северна Македония подозира, че Любчо Палевски е създал съдбовния изстрел на 27 ноември.

Заподозреният влиза у нас през граничния пункт " Калотина " от Сърбия. Това става в първите минути на 2 декември, съобщи bTV. Няколко часа по-късно той напуща рамките на България в посока Турция, където е арестуван.

Министърът на правораздаването Кренар Лога се срещна с турския си сътрудник Йълмаз Тунджа, като двамата разискаха и процедурата за екстрадиция. Според турския министър на правораздаването правосъдният развой за Палевски е завършил и се чака да бъдат завършени и административните процедури.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР