Административен съд – Варна отсрочва делото, срещу издадено разрешение на

...
Административен съд – Варна отсрочва делото, срещу издадено разрешение на
Коментари Харесай

Нова дата на делото за шатрите на ресторант Хоризонт

Административен съд – Варна отсрочва делото, против издадено позволение на Гл. проектант на Варна за слагането на 10 броя преместваеми обекти в региона на ресторант " Хоризонт “, заради неспособност за постоянно приканване на заинтригуваната страна " Овърсийз Хоризонт " АД.

Поради неявяването на заинтригуваната страна  " Овърсийз Хоризонт " АД, в правосъдното съвещание, което се организира на 26 септември 2023 година, съдът отсрочи делото за 6 октомври 2023 година от 13,30 ч. и разпореди неотложно известяван на представляващите заинтригуваната страна по телефон, електронен път и посредством връчване на призовка. Поради несполучливи опити от страна на правосъдния деловодител да се свърже по телефона с представители на сдружението и обстоятелството, че на 26 и  27 септември 2023 година не са отворени изпратените електронни известия за приканване,  на 27 септември 2023 година правосъден призовкар е посетил адреса и седалището на " Овърсийз Хоризонт " АД - Варна, само че е отказано приемане на призовката, по инструкции в Закона ред.

Тъй като делото е с публичен интерес и е формирано на 29 ноември 2022 година, се постанова неговото привършване в рационален период, само че следва да се спазят и процесуалните периоди на постоянно приканване. Съдът прави извод, че при изложената фактическа конюнктура и невъзможността за постоянно приканване на заинтригуваната страна на " Овърсийз Хоризонт " АД, се постанова на съображение законовите разпореждания в Административнопроцесуален кодекс ( Административнопроцесиален кодекс) и  Граждански процесуален кодекс (Граждански процесуален кодекс), делото да се отсрочи за ново разглеждане за друга дата, с ново приканване на всички страни по надлежния ред. Поради това, съдът насрочи идващото правосъдно съвещание за 13 октомври 2023 година от 13.30 ч.

 

 

 

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР