Adelaide International 2, първи кръгБелинда Бенчич – Гарбине Мугуруса 6-3,

...
Adelaide International 2, първи кръгБелинда Бенчич – Гарбине Мугуруса 6-3,
Коментари Харесай

Бенчич триумфира над Мугуруса в Аделаида


Adelaide International 2, първи кръг

Белинда Бенчич – Гарбине Мугуруса 6-3, 6-4

Белинда Бенчич стартира присъединяване си на WTA 500 шампионата в Аделаида с двусетов триумф над Гарбине Мугуруса. След отличния за нея първи сет швейцарката трябваше да постави много повече старания във втория, само че все пак надви над двукратната шампионка от Големия шлем.

В идната фаза Бенчич ще се изправи против Йелена Остапенко или Анна Калинская.

Олимпийската шампионка бе доста по-ефективна на начален удар, като записа повече асове (10-8) и завоюва впечатляващите 89% от точките си на първи сервис (31/35). Швейцарката осъществя и двете благоприятни условия за пробив, които се откриха пред нея, до момента в който Мугуруса не стигна до нито един брейкпоймт.

Бенчич започва вихрено дуела, като съумя да пробие още в самото начало и да натрупа удобен задатък от 3-0. Сервисът на олимпийската шампионка затрудняваше доста съществено Мугуруса, като също така международната №13 се показа доста добре и в играта на мрежата. Това ѝ разреши да задържи задатъка си и да завърши умерено сета при 6-3.

Втората част бе доста по-равностойна, като в първите осем гейма никоя от съперничките не стигна до късмет за пробив. Бенчич обаче продължи да бъде доста по-прецизна в дългите разигравания и това ѝ оказа помощ да осъществя брейк, който след това се оказа решителен и швейцарката победи с 6-3, 6-4 след 78 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР