Adelaide, Australia - September 20, 2013: Entering passcode on an

...
Adelaide, Australia - September 20, 2013: Entering passcode on an
Коментари Харесай

Експерти намериха начин да разбият защитите на iPhone

Adelaide, Australia - September 20, 2013: Entering passcode on an iPhone running iOS. iOS is the foundation of iPhone, iPad, and iPod touch. It comes with a collection of apps and useful features. ; Shutterstock ID 248570266; PO: aol; Job: production; Client: drone Вероятно няма непробиваеми отбрани. И в случай че мислите, че вашият iPhone е изключение, то грешите. Американски специалисти въпреки всичко откриха метод да преодолеят отбраните на смарт телефоните на Apple.
Това направи компанията Hacker House отпред с Матю Хайки. По думи на специалиста единственото, от което се нуждаете, с цел да заобиколите отбраните на iPhone, са „ заключен, само че включен телефон и кабел за зареждане “.

Хайки споделя, че трикът е iPhone-ът да се зарежда и към него да има включена външна клавиатура. Така хакерът може да пробва да отгатне паролата посредством нея, а не с тъчскрийна. По този метод самото устройство стартира да се „ обърква “ и разрешава на опитващия безчет опити да уцели паролата, а не го лимитира до обичайните 10.

Хайки към този момент се е обърнал към Apple по отношение на уязвимостта. Може би и затова се чака iOS 12 да включва „ Ограничителен режим “, който да понижава опцията устройството да се употребява с други USB включени аксесоари след избран интервал.

По думи на Хайки другояче е необходим малко повече от час, с цел да се тестват всички вероятни комбинации за отключване на iPhone. Припомняме ви, че наскоро законодателните органи в Съединените щати приканиха Apple да отключи телефона на нарушителя от Сан Бернардино. Статистиката пък демонстрира, че от ден на ден полицейски сектори работят с така наречен “GrayKey ”, който служи тъкмо за отключване на iPhone.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР